"Poliția Locală nu face abuzuri. Nu ne-am făcut un scop din a-i persecuta pe constănțeni!"

766

Articole de la același autor

Aproape 65.000 de amenzi au aplicat polițiștii locali din Constanța în anul 2018. Sunt mult mai multe decât în anii 2015, 2016 și 2017 la un loc, iar acest lucru se vede pe stradă, prin parcuri și chiar pe plajă. Și cine încă mai mănâncă semințe și lasă cojile pe josc, în parc, lângă bancă ori pe alee, sau își plimbă câinele, dar nu strânge mizeria în urma lui, riscă în continuare amenzi usturătoare. 


Activitatea Direcției Generale Poliția Locală din cadrul Primăriei Constanța a fost extrem de complexă în anul 2018. Au fost făcute verificări pe străzi, în piețe, la construcțiile noi, în autobuze, oriunde a fost nevoie. Cu alte cuvinte, s-a pus ordine în Constanța. Sigur, mai sunt multe de făcut, dar cel puțin a crescut gradul de civilizație. 


"În 2016, atunci când am început o campanie puțin mai agresivă în Piața Tomis III, împreună cu poliția, cu jandarmeria, toată lumea s-a speriat, pentru că nimeni nu era obișnuit cu modul acesta de acțiune în comun. Apoi, am făcut un plan local de ordine publică, împreună cu Poliția națională. Trebuie să recunoaștem, nu prea erau multe reguli care se respectau la Constanța. Și amintim o imagine care astăzi pare uitată, dar nu datează de mai mult doi ani, trei ani. Erau căruțe pe toate drumurile, toată lumea arunca molozul pe unde putea, comerțul pe plaje era în floare, pe faleză sau în locuri neamenajate era un comerț ambulant agasant, sufocant", a declarat, ieri, primarul Decebal Făgădău, cu prilejul prezentării bilanțului Poliției Locale pe anul 2018. 
Acesta a subliniat că Poliția Locală nu acționează doar în zona centrală și pe străzi, vânând șoferii indisciplinați, ci și prin cartiere, pentru menținerea ordinii și liniștii publice. 
"Polițiștii locali nu au avut, nu au și nu vor avea sub mandatul meu plan de amenzi. Tot aud în folclorul orașului cum că polițiștii locali dau amenzi pentru că au un plan. Nu! Pe noi ne întristează atunci când vedem că cineva încalcă o lege. Dar, pe de altă parte, orașul nostru este puternic și sănătos dacă regulile sunt cunoscute și respectate. Nu ne-am făcut un scop din a-i persecuta pe constănțeni, ci de a le aduce la cunoștință că orașul este al fiecăruia dintre noi și că nu este un sat fără câini, în care fiecare face ce vrea. Poliția Locală nu face abuzuri!", a subliniat primarul Constanței. 


Șef nou la Poliția Locală 
Tot ieri, a fost prezentat noul director general al Direcției Generale Poliția Locală Constanța, în persoana comisarului șef George Szekely. Acesta a fost detașat de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța, la conducerea Poliției Locale Constanța, pentru o perioadă de șase luni. 
"Din anul 2000, activez în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean. Sunt convins că alături de noii mei colegi vom reușit să continuăm munca depusă până în acest moment, cu respect față de cetățeni", a precizat comisarul șef George Szekely.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde