Polemică pe radarele "ascunse". Nici instanța nu te scapă de amendă!

1933
7
Mesajul unui șofer amendat de un polițist constănțean, după ce a fost prins depășind viteza legală în zona localității Eforie, a devenit viral pe Facebook. 


Șoferul s-a declarat total nemulțumit de faptul că a fost amendat de un polițist care folosea o mașină înmatriculată "cu numere civile" și avea un aparat radar montat pe autoturism. Supărat peste măsură, individul i-a făcut poze polițistului și mașinii în care se afla și și-a vărsat năduful pe internet. Aproape două mii de persoane i-au distribuit postarea șoferului și chiar i-au ținut partea, sfătuindu-l să facă o contestație sau să meargă în instanță. 


Culmea, cel de la care a plecat întreaga "problemă" dezbătută intens pe site-urile de socializare este exact opusul a ceea ce se poate numi un șofer responsabil. În timp ce conduce, cu viteză, are timp să filmeze peisajul locurilor prin care trece și își face selfie-uri cu autoturismul personal, pe plajă. 


"Acest i…t, agent Bibica de la poliția rutieră Constanța, umblă cu mașina înmatriculată cu numere civile, umblă cu aparat radar montat pe mașină! Aveti grijă pe porțiunea Lazu-Mangalia, că omul stă la japca! Un i…t care nici măcar nu știe să vorbească și se crede «milițian»", a fost postarea lui Cristian, șoferul prins și amendat pentru depășirea vitezei legale, care a fost distribuită de aproape două mii de oameni. 


"Dacă ai luat amendă, fă o contestație și o să vezi cum o să scoată mașina" sau "dacă se face o contestație și sunt dați în judecată, au încurcat-o", sunt câteva dintre mesajele care-l făceau pe șoferul amendat să creadă că are dreptate. 


Doar că, în realitate, situația stă cu totul altfel, iar mașinile Poliției Rutiere dotate cu aparate radar nu trebuie să fie inscripționate, "participanții la trafic având obligația legală de a respecta regulile de circulație permanent și nu doar atunci când observă echipajele de Poliție Rutieră", se arată în OUG nr. 195/2002 și în HG nr. 1391/2006. 


Cât despre "japca" invocată de mai mulți șoferi, acuzându-l pe polițist că stă la pândă, trebuie să știți faptul că Serviciul Poliției Rutiere Constanța anunță în fiecare dimineață unde vor fi amplasate aparatele radar. 


"Nu există nicio prevedere care să interzică folosirea radarului pe autovehiculele neinscripționate. Face parte din metodele folosite de Poliție. Important este să combatem acest flagel. Mai mult, noi avem transparență totală și comunicăm dimineața unde vor fi amplasate aparatele radar. Cert este un lucru, viteza face diferența între viață și moarte. Viteza nu este o cauză generatoare de accidente și nici centura, dar aceste lucruri fac diferența între viață și moarte. Cu cât viteza este mai mare, cu atât șansele de a scăpa dintr-un accident sunt mai mici", a declarat, pentru "Cuget Liber", cms. șef Constantin Dancu, șeful Serviciului Poliției Rutiere Constanța. 


v v v


Au fost și șoferi care nu au fost de acord cu modul de exprimare și cu problemele ridicate de conducătorul auto amendat: "Uneori am impresia că Poliția Română este prea moale în astfel de situații! Am permis de 8 ani, am încălcat legea și am plătit, dar niciodată nu mi-a venit ideea să fac pe «fotograful»". 


Șeful Serviciului Poliției Rutiere a mai precizat că montarea aparatelor radar nu se face "după ureche", ci în urma unor analize atente. 


"Noi nu montăm aparatele radar unde considerăm noi. Avem o analiză, asemănătoare cu cea în cazul punctelor negre, în care depistăm zonele în care s-au produs accidente grave, cu victime sau mortale. Din fericire, am cam scăpat de punctele negre din județul Constanța, la Lazu și pe DN2A", a mai adăugat cms. șef. Constantin Dancu. 


Comentează știrea

Politia rutiera
20 mai 2016
cei mai infecti

gabori sunt la rutiera. Analfabeti, tupeisti, spagangisti. Ultimele lepadaturi. Da, stau la japca, si nu se dau in laturi de la nicio ticalosie.

PR
20 mai 2016
Mai bine....

.... faceti munca de prevenire decat de vanatoare/haituire, bulangiilor!

sorinaccio
20 mai 2016
javre penale

rolul politiei ar trebui sa PREVINA si nu sa VANEZE. NICAIERI in lumea civilizata n-ai sa vezi asa ceva. Masinile politiei PATRULEAZA sa previna. Ca mai sunt tembeli care desi avizati ei isi baga piciorul.....asta e treaba lor. Nu sunt de acord cu cocalarul in cauza...nu ii tin partea , dar masina in cauza e cred singura in tara. Am mai vazut , in scop de reducere pe sectoare periculoase masini de politie DIN CARTON, dar in marime naturala. Efectul e scontat si GARANTAT. Toti reduc in zonele repective. Si inca o intrebare.....pt cocalarii din politie.....( ca sunt cacalau si pe-acolo)....de ce nu folosesc pistoalele radar ( cele aduse recent in dotare) in tzoale de civil . ???/ Am o meserie care prin natura ei salveaza vieti. Si, nu o data, am fost chemat sa intervin , cu masina personala , sa intervin., fiind nevoit sa circul si cu 20-30 peste limita legala fiind astfel "faultat" de "oamenii legii". Desi era clar unde ma duceam.....desi le-o dovedeam.....nu-i interesa. De atunci M-AM JURAT sa nu aiba vreodata "NOROCUL" ....ei personal sau vreuna din neamurile lor....sa ajunga la mine in spital in situatie de criza.....ca nu vor scapa. Cu minimum de atentie necesara , garantata de lege, ii asigur ca nu vor scapa........

mm
20 mai 2016
sorinaccio

In tarile civilizate nu o sa vezi asa ceva pentru ca sunt oamenii civilizati,nu ca la noi.Si la tine la spital,privat cum te lauzi,nu cred ca ar vrea sa vina cineva sa-l omori tu.Da-ne si noua numele ca sa nu calcam pe acolo,tu esti de 2 ori criminal:odata pe sosele si odata in spital.

costel m
20 mai 2016
radare

foarte bine, radarele sa fia ascunse, ca pietoni sau soferi suntem satui de vitezomani obraznici, motociclistii sunt un dezastru pe strada, permisele de conducere sa fie acordate mai greu, 60-90 ore de condus si reguli de circulatie la scoala de soferi!

GMG
20 mai 2016
CIVILIZAT

DOMNILOR CARE TOT SCRIU DE TARILE CIVILIZATE? IN ACELE TARI POLITIA RUTIERA AU MASINILE CU NR NORMALE CARE SE CIRCULA IN TARA RESPECTIVA SI DOTATE SPECIAL PTR POLITIA RUTIERA CA SA POATA DEPISTA DOMNI SOFERI CARE SE DAU MARI SI TARI.PTR CA NUMAI ASA SE POATE PROTEJA SAU PREVENI. BRAVO POLITIEI,BRAVO POLITIEI RESPECTA CIRCULATIA RUTIERA SI NU SE INTIMPLA NIMIC CA IN TARILE CIVILIZATE.SA NE FEREASCA DUMNEZEU DE VITEZOMANI CA PUN IN PERICOL SI ALTI SOFERI

mr. Anaconda
26 mai 2016
politia rutiera

Bravo GMG. Sunt de acord cu tine. Am permisul de conducere din 1986 si in toti acesti ani o singura data (din prostia mea) am depsit viteza legala. Oare ce ne impinge sa nu mergem regulamentar pe strazi? Ce daca stau "ascunsi" cu radarele lor. Mergi cu viteza legala si nu o sa te opreasca nimeni.Iar dobitocul care a postat pe facebook este un cretin. Datorita unuia ca el se intampla nenorociri pe sosele.

Pagina a fost generata in 1.8505 secunde