Podul de la Agigea se va redeschide joi. Sau cel puțin așa ar trebui

838
Podul de la Agigea se va redeschide joi. Sau cel puțin așa ar trebui - podul1-1495457556.jpg
Circulația rutieră pe podul de la Agigea se va redeschide peste două zile și tot atunci se vor termina bătăile de cap pentru șoferii care au fost nevoiți să stea la cozi kilometrice pentru a traversa noul pod, varianta ocolitoare propusă de autorități. Totuși, nu am putut afla cu siguranță dacă lucrările de reabilitare vor lua sfârșit începând cu data de 25 mai sau dacă vor mai urma alte restricții de circulație.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a decis că este necesară închiderea podului, în perioada 8-25 mai, la propunerea antreprenorului. Astfel, în această perioadă traficul auto pe podul de la Agigea este restricționat, măsura fiind sprijintă și de Poliția Rutieră, având ca scop principal pregătirea podului pentru circulația în sezonul estival, în condiții de siguranță.

Pe durata închiderii podului, potrivit reprezentanților CNAIR, au fost tensionate cablurile, înlocuite în perioada septembrie-decembrie 2016, a fost demontat ancorajul provizoriu de pe pilonul central și au fost montate elementele rosturilor de dilatație ale podului. În tot acest timp, șoferii sunt nevoiți să treacă adevărate teste de răbdare, așteptând zeci de minute pentru a putea traversa podul, în ritmul melcului.

În data de 25 mai, autoritățile dau asigurări că podul se va redeschide și că toate cele patru benzi vor putea fi utilizate fără restricții de circulație, pe întreaga durată a sezonului estival. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.342 secunde