PMP cere reformularea ordinului privind suspendarea internărilor

276
PMP cere reformularea ordinului privind suspendarea internărilor - dd-1586254523.jpg

Articole recomandate

Președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară (PMP), Marius Pașcan, a anunțat că a solicitat reformularea ordinului ministrului de Interne, Marcel Vela, de eliberare a spitalelor, prin suspendarea internărilor, arătând că statul român nu poate obstrucționa dreptul constituțional al cetățenilor la tratament și sănătate.

"Protestez vehement! Lupta împotriva pandemiei de coronavirus nu poate fi angajată obtuz, punându-se în pericol concomitent sănătatea a zeci de mii sau chiar sute de mii de români cu alte probleme grave de sănătate, cronice. Am solicitat Guvernului României, cu o săptămână în urmă, regândirea și reformularea ordinului ministrului de Interne, Marcel Vela, de a elibera toate spitalele, prin suspendarea internărilor pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești. Argumentam că ordinul respectiv are un caracter mult prea general și poate conduce la pierderea nejustificată de vieți omenești (...) Protestez vehement față de această situație! Statul român nu le poate obstrucționa cetățenilor dreptul constituțional și vital, dreptul la tratament și sănătate! Reveniți-vă, 'strategilor' de conjunctură'", a arătat Marius Pașcan, pe pagina sa de Facebook.

Președintele executiv al PMP a susținut că că așa s-a ajuns în situația în care persoane care suferă de boli cronice (cancer, diabet, probleme cu rinichii și au nevoie de dializă, probleme cu ficatul și au nevoie de tratamente cu interferon) nu ar fi primite în spitale, sub pretextul că afecțiunile lor nu ar reprezenta urgențe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.93 secunde