Plângere penală pe numele lui Florin Iordache. Gestul obscen din Parlament îl aduce pe deputat în atenția poliției

234
Plângere penală pe numele lui Florin Iordache. Gestul obscen din Parlament îl aduce pe deputat în atenția poliției - iordache27060000-1542373618.jpg

Articole recomandate

Asociația Voci pentru Democrație a depus o plângere la Secția 17 de Poliție din cadrul DGPMB - Poliția Sectorului 5 împotriva deputatului Florin Iordache, pentru gestul obscen făcut îm plenul Camerei Deputaților, scrie romaniatv.net


"Considerăm că Parlamentul României nu ar trebui să fie altceva decât un spațiu de dezbatere și argumentare a unor politici publice, de adoptare a legilor bune și constituționale pentru țară, de respectare a angajamentelor internaționale asumate și de respect față de cetățenii României reprezentați de către acești demnitari iar nu a comportamentelor indecente", afirmă reprezentanții asociației.


În plângerea depusă la Secția 17 Poliție, ei consideră că Iordache a încălcat prevederile articolului 2, alin.1 din Legea 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.


Conform articolului invocat, constituie contravenție "săvârșirea în public de fapte, acte sau gesturi, obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, amenințări cu acte de violență împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică sau să provoace indignarea cetățenilor ori să lezeze demnitatea și onoarea acestora sau a instituțiilor publice".


Vicepreședintele Camerei Deputaților Florin Iordache a luat cuvântul, miercuri, după votul pentru OUG 92 și a explicat că se va merge mai departe cu modificările legislative din sfera justiției. "Vom merge mai departe cu toată opoziția pe care a arătat-o Comisia Europeană. Vrem să fim independenți, vrem să decidem potrivit Constituției, nu potrivit presiunii pe care o pun unii sau alții!", a spus Florin Iordache, provocând rumoare în rândul Opoziției. La coborâre, deputatul social-ddemocrat le-a arătat parlamentarilor din Opoziție degetul mijlociu de la ambele mâini. Ulterior, le-a spus jurnaliștilor care l-au chestionat în legătură cu gestul obscen, că avea mâinile ridicate.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2862 secunde