Plângere penală împotriva Patriarhului Daniel pentru că promovează ura și violența prin intermediul Bibliei

321
Plângere penală împotriva Patriarhului Daniel pentru că promovează ura și violența prin intermediul Bibliei - media147083182388906300-1537099058.jpg

Articole recomandate

Reprezentantul unei asociații, Neamul Românesc, a depus o plângere penală împotriva Patriarhului Daniel și a membrilor Sfântului Sinod. Bărbatul îi acuză pe clerici, în plângerea depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău, că incită la ură, xenofobie și rasism, prin intermediul textelor din Biblie.

Autorul plângerii este Vasilică Militaru, reprezentantul Asociației Neamul Românesc. El a declarat că nu își dorește altceva decât să fie aplicată legea: "Nu este vorba despre nemulțumirea mea, este vorba despre aplicarea legii în România. Atât timp cât legea a stabilit în mod clar și explicit interzicerea și condamnarea promovării în public a ideilor rasiste și xenofobe, precum și violența pe motive etnice și rasiale sau religioase, descoperim texte biblice care conțin asemenea idei în care se prezintă explicit crime săvârșite de către sfinți, proroci, respectiv Moise și Ilie. (...) Aceștia sunt proslăviți în mod special de Biserica Ortodoxă Română prin rugăciuni speciale și sărbătorirea lor", a declarat Vasilică Militaru, potrivit romaniatv.net.

Autorul este nemulțumit de faptul că Patriarhul Daniel îi promovează și elogiază pe niște "sfinți criminali", inclusiv pe Sfântul Ilie, "un criminal care a omorât prin înjunghiere 450 de oameni".

Biserica Ortodoxă Română (BOR) cataloghează plângerea drept o "aberație".

"Acest domn care nu este nici teolog autentic și nici preot, este un inginer care se recomandă că a studiat teologia, se ceartă cu Sfânta Scriptură, se ceartă cu Biblia și cu cărțile din Vechiul Testament, cu profeții biblici, pe care îi acuză la incitare la violență. (..) Îl acuză pe Patriarhul Daniel și pe ierarhii Bisericii Ortodoxe Române că fac trimitere, din când în când, ca orice teolog creștin, la cărțile din Vechiul Testament și la exemplele din Biblie, pe care le consideră nepotrivite și pline de mesaje violente. Acesta spune că inclusiv în manualele de religie s-ar fi strecurat uneori asemenea texte. Dumnealui are o problemă de înțelegere a realității și nu poate discuta despre Sfânta Scriptură care este cartea fundamentală atât pentru catolicism, cât și pentru tot creștinismul universal. Eu nu iau în serios o asemenea plângere și nici un judecător evident nu va da curs unei plângeri care îi privește pe profeții Vechiului Testament," a declarat Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2326 secunde