Piranha 5 pentru Armata României. Când sosesc transportoarele blindate

2518
Piranha 5 pentru Armata României. Când sosesc transportoarele blindate - piranha-1575648686.jpg

Articole recomandate

Încă trei transportoare blindate Piranha 5 vor ajunge în România, până la finalul anului, iar lotul de 36 va fi complet în februarie, potrivit reprezentanților producătorului, General Dynamics (GD), informează Agerpres.

În România mai sunt, în prezent, încă 20 de transportoare blindate de acest tip. După ce primul lot de 36 de vehicule blindate va fi complet, arată reprezentanții GD, procesul de fabricație va continua la Uzina Mecanică București (UMB).

"UMB este partenerul nostru pe termen lung. A fost ales acum doi ani, iar investiția nu este doar pentru acest program. O să vedem care sunt opțiunile, în viitor", a declarat jurnaliștilor români Stefan Stuck, director International Business & Services Europa de Sud-Est al General Dynamics European Land Systems.

Potrivit acestuia, în următoarele etape ale proiectului, sablarea, vopsirea și asamblarea finală vor fi realizate la fabrica din București.

"Dacă ne referim la cele 36 de vehicule care sunt produse acum - 10 au fost asamblate în România, restul în Elveția, dar, pas cu pas, în următoarea etapă, procesul de asamblare va fi mai amplu", a afirmat Stuck.

De altfel, muncitori români de la UMB au fost în training la fabrica Mowag din Kreuzlingen, unde sunt fabricate vehiculele blindate.

"Cheltuielile militare nu sunt mici, dar ceea ce primiți pentru țară și ceea ce primește industria locală este cel mai important lucru, deoarece multe elemente vor fi produse intern. Transferul de tehnologie pentru români este, de asemenea, foarte important", a mai spus reprezentantul GD.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5406 secunde