Pintea merge la spitalul Săpoca pentru a coordona personal ancheta, la dispoziția premierului

98
Pintea merge la spitalul Săpoca pentru a coordona personal ancheta, la dispoziția premierului - sorinapintea-1566130776.jpg

Articole recomandate

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat că, la dispoziția premierului, se deplasează la Spitalul Săpoca, pentru a coordona personal ancheta internă, după ce un pacient a omorât alți patru pacienți și a rănit alți nouă. Ministrul subliniază că acest caz impune măsuri urgente, transmițând, totodată, compasiunea sa familiilor îndurerate.


"În urmă informării în permanență a premierului, la dispoziția acesteia, am pornit de urgență la spitalul Săpoca din Buzău, pentru a coordona personal ancheta internă privind întâmplările din noaptea trecută și pentru a asigura tot suportul necesar organelor de urmărire penală.
Este un caz tragic care impune rigoare în analiză și măsuri urgențe. Am spus de fiecare dată că siguranța și sănătatea pacienților sunt menirea întregului sistem medical, iar orice eroare de procedură trebuie corectată prompt pentru a preveni astfel de drame.
Suntem alături de familiile îndurerate și le transmitem toată compasiunea noastră, precum și asigurarea faptului că toți cei ce se vor dovedi vinovați vor plăti", a scris Pintea pe Facebook.


Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat anterior că a cerut Corpului de Control o verificare la Spitalul de Psihiatrie din Săpoca și a subliniat că va acționa în consecință dacă a fost neglijență. Ministerul anunță că în tură se aflau un medic, 7 asistenți, 3 infirmiere și 2 muncitori pentru supravegherea bolnavilor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3517 secunde