PIERDERE INESTIMABILĂ! Clopotniță arsă într-un incendiu provocat intenționat

171
PIERDERE INESTIMABILĂ! Clopotniță arsă într-un incendiu provocat intenționat - 1-1581243784.jpg

Articole recomandate

Un tânăr de 18 ani din satul Idrifaia, comuna Suplac, a fost reținut de polițiști, fiind bănuit că a incendiat clopotnița Bisericii Reformate din sat, în urmă cu o noapte, care a ars în totalitate, relatează Agerpres.

"La data de 08 februarie a.c., în jurul orei 03.00, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 11 Târnăveni au fost sesizați prin Apel 112 de către un bărbat cu privire la faptul că în clopotnița Bisericii Reformate din localitatea Idrifaia, comuna Suplac, ar fi izbucnit un incendiu. Incendiul ar fi fost provocat în mod intenționat, fiind identificat un tânăr, de 18 ani, din localitatea Idrifaia, bănuit de comiterea faptei. (...) În baza probatoriului administrat, la data de 8 februarie a.c., față de tânăr, polițiștii au luat măsura preventivă a reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Mureș", a anunțat, duminică, Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

Potrivit IPJ Mureș, prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională este estimat la aproximativ 50.000 de euro, iar tânărul urmează să fie prezentat instanței cu propunere de luare a unei măsuri preventive. Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Horea" al județului Mureș a precizat că pentru stingerea incendiului de la Idrifaia, izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, au intervenit pompierii militari de la Secția Târnăveni, însă clopotnița a ars în totalitate.

Clopotnița incendiată este situată în apropierea bisericii reformate din Idrifaia, biserică ridicată în anul 1785 și, deși ambele obiective au o vechime considerabilă, ele nu figurează pe lista monumentelor istorice ale județului Mureș.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4773 secunde