Peste 550 de kilograme de pește, confiscat de Poliția de Frontieră

181

Articole de la același autor

Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea, acționând în baza unor informații, au oprit, ieri, pentru control pe raza județului Tulcea, o autoutilitară, înmatriculată în România, în care se aflau doi cetățeni români, în vârstă de 37 și 48 de ani, cu domiciliul pe raza județului Ilfov, respectiv a municipiului București.

În urma controlului efectuat asupra autovehiculului, polițiștii de frontieră au constatat că transportau cantitatea de 1.279 kilograme de pește, diferite specii.

În urma verificărilor actelor de însoțire, s-a stabilit că pentru cantitatea de 566 kilograme de pește, persoanele în cauză nu dețineau documente legale.

Întrucât peștele pentru care nu existau documente avea un aspect necorespunzător, a fost solicitat sprijinul DSVSA Tulcea, iar în urma verificărilor, s-a emis certificat sanitar veterinar ce prevedea măsura neutralizării (prin incinerare) a cantității de 566 kilograme la o unitate de profil din județul Tulcea.

Astfel, cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil pentru a fi distrusă, conform procedurilor legale, iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de "deținerea și transportul fără documente legale a peștelui și altor viețuitoare acvatice obținute din pescuit ori produselor din pește", la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4916 secunde