Peste 5.300 pachete cu țigări confiscate la frontieră

145
Peste 5.300 pachete cu țigări confiscate la frontieră - tigari-1537957763.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit și confiscat, în urma mai multor acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări, pe comunicații și în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, peste 5.300 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.


Ieri, 25 septembrie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 08.00, a fost oprit în trafic pentru control, pe D.N. 18, pe comunicația Petrova-Sighetu Marmației, un autoturism marca Peugeot, înmatriculat în Bulgaria.


La volanul mașinii se afla Bianca P., în vârstă de 21 de ani, domiciliată pe raza județul Gorj.


Deoarece mașina prezenta modificări, polițiștii de frontieră au luat măsura conducerii autoturismului în cauză împreună cu femeia la sediul instituției, în vederea continuării cercetărilor.


Astfel, în urma unui control amănunțit, au fost descoperite în mai multe spații special amenajate în consola schimbătorului de viteze, în portiere față și spate, în spatele banchetei, portbagaj, ușă portbagaj și spațiul destinat roții de rezervă, cantitatea de 4.715 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 12.000 lei.


Întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. De asemenea, autovehiculul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat la sediul poliției de frontieră, până la finalizarea cercetărilor.


Tot ieri, 25.09.2018, în jurul orei 18.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, județul Suceava, pe sensul de intrare în țară, cetățeanul român Valentin G., în vârstă de 39 de ani, conducând un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în Polonia.


În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra autoturismului, persoanei și bagajelor. Astfel, a fost descoperită ascunsă și nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat deasupra rezervorului autoturismului, cantitatea de 656 pachete de țigări, de proveniență ucraineană.


Țigările în valoare totală de aproximativ 1.000 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar șoferul a fost sancționat contravențional de către lucrătorii vamali cu amendă în valoare de 7.000 lei.
Totodată, autoturismul în valoare de aproximativ 8.000 lei a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea confecționat un spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4946 secunde