Peste 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României

136
Peste 12.000 de pachete cu țigări de contrabandă, confiscate la frontiera de nord a României - 15941066721118132s4-1594108892.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat peste 12.000 pachete cu țigări, în valoare de aproximativ 141.000 lei, marfă ce urma să fie comercializată pe piața neagră de desfacere din zonă. Un autoturism folosit la activitatea infracțională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.


În data de 6 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul sectoarelor P.F. Brodina și Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.


Astfel, în jurul orei 10.30, colegii noștri au depistat în trafic, pe raza localității Straja, un autoturism marca Audi A6, înmatriculat în Marea Britanie, despre care existau date că transportă țigări de contrabandă.


Polițiștii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea autoturismului, însă șoferul a continuat deplasarea în viteză.


Imediat, colegii noștri au trecut la urmărirea autoturismului, însă după trei kilometri, pe raza localității Vicovu de Sus, șoferul a rămas împotmolit cu mașina   în apa unui pârâu. Pentru reținerea șoferului polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare și au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă acesta a reușit să fugă în vegetația din zonă. 


În mașina abandonată au fost descoperite 12.050 pachete cu țigări, de proveniență Belarus și Duty Free, în valoare de 140.985 lei.


Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul folosit la activitatea infracțională - în valoare de 10.000 lei - a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
În cauză, se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4765 secunde