Peste 100 de pacienți confirmați cu COVID-19 au ieșit din spital la cerere, în ultimele 24 de ore

374
Peste 100 de pacienți confirmați cu COVID-19 au ieșit din spital la cerere, în ultimele 24 de ore - covid2-1594553401.jpg

Articole recomandate

532 de pacienți cu test pozitiv pentru COVID-19 au fost externați la cerere, anunță Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore s-au externat 126 de persoane.


Cei care nu vor să rămână în spital pot să ceară externarea, în urma unei decizii a CCR privind carantina, izolarea și internarea obligatorie. Până la intrarea în vigoare a proiectului de lege care reglementează aceste domenii, aflat acum în Senat, medicii pot doar să recomande izolarea.


Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că aceștia nu reprezintă un pericol pentru sănătatea publică, atâta timp cât respectă izolarea, dar că există riscul agravării stării lor de sănătate.


Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spune însă că absența unei legi care să reglementeze statutul persoanelor infectate creează probleme.


"Noi tratăm o boală transmisibilă. Boală înseamnă că trebuie să existe un moment în care cineva care transmite boala trebuie să rămână izolat. Neexistând pârghia legală pentru acest lucru, ne confruntăm cu o transmitere continuă și accentuată. Pentru o boală transmisibilă, în care internarea este opțională, contează foarte mult această lege", a spus el.


Sursa: Digi24.ro




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6424 secunde