Peste 1.500 de militari, angrenați în exercițiul multinațional "Poseidon 2017"

472
2
Peste 1.500 de militari,  angrenați în exercițiul multinațional
Peste 1.500 de militari vor participa, în perioada 5-13 martie, la exercițiul multinațional "Poseidon 2017", în apele teritoriale românești și în apele internaționale din partea vestică a Mării Negre. Centrul de Coordonare a Exercițiilor în Marea Neagră va conduce exercițiul la care vor participa 17 nave militare, un elicopter Puma Naval și două ambarcațiuni rapide pentru scafandri.

De asemenea, pentru crearea unui mediu de luptă cât mai complex, pe parcursul exercițiului se vor mai alătura și două avioane MiG 21 LanceR și o navă a Gărzii de Coastă.

Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiralul dr. Alexandru Mîrșu, va susține o scurtă declarație de presă, luni, 6 martie, la Terminalul Pasagere, la ceremonia de deschidere a celui de-al doilea exercițiu multinațional organizat de Forțele Navale Române, de la începutul acestui an.

"Poseidon 2017", exercițiul multinațional organizat de Forțele Navale Române, aduce în Marea Neagră, pentru a doua oară în acest an, Gruparea navală NATO de luptă împotriva minelor marine (SNMCMG-2), din care face parte, în perioada 4-24 martie, și Dragorul Maritim (DM30) "Slt. Alexandru Axente".

Nave militare din șapte țări membre ale Alianței Nord-Atlantice, două echipe de scafandri specializați în descoperirea și neutralizarea pericolelor subacvatice (EOD), din România și Turcia, și doi ofițeri de stat major din Bulgaria și Turcia, în Centrul de Coordonare a Exercițiilor în Marea Neagră, vor acționa în comun, timp de o săptămână, pentru îndeplinirea tuturor misiunilor.

Obiectivul principal al acestui exercițiu este acela de a crește nivelul de interoperabilitate între forțele participante, în domeniul luptei antimină, și de a desfășura evaluarea și certificarea națională a forțelor ce vor face parte din Forța de Răspuns Întrunită a NATO pentru anul 2018. 

Comentează știrea

DREPTATE!
3 martie 2017
NATO E NORMALITATEA!

Asa trebuie sa arate Marea Neagra plina de operatiuni MILITARE NATO, AJUNGE cu 70 de ani de influenta comunista ruseasca, de amenintari, furtul Basarabiei, Iliescu impus de la Moscova in '89, singura tara cu oameni morti la Revolutie si Mineriade, Romania saracita de comunistii scoliti la Moscova, milioane de romani fugiti din tara, Amenitarile lui Putin pentru scutul de autoaparare de la Deveselu, ROMANIA NU MAI E SINGURA E IN NATO!

Decebalus
11 martie 2017
dotati mai repede armata

ROMANII NU AU DORIT NICIODATA PE RUSI. MERSUL NATURAL AL ROMANIEI ESTE EUROATLANTIC. SA DOTEZE RAHATUL ALA DE MINISTRU FARA ARMATA DE LES-PRES ,FORTELE NAVALE,AVIATIA SI FORTELE TERESTRE MAI REPEDE . DACA NU SE MISCA REPEDE VOM AVEA GRIJA SA-L ACUZAM DE TRADARE ALATURI DE DRAGNEA ,TRADICEANU SI TOTI LATRAII DA LA TELEVIZIUNILE LOR FACUTE CU BANI FURATI DE LA ROMANI

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4995 secunde