Persoanele în vârstă, sfătuite cum să se ferească de escroci

192
Persoanele  în vârstă, sfătuite cum să se ferească de escroci - persoanele-1515342515.jpg
În week-end, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au stat de vorbă cu constănțenii, pentru a-i avertiza cu privire la infracțiunile contra patrimoniului, furturi personale, din locuințe și înșelăciuni, pe raza Secției 5 Poliție Constanța.

Polițiștii au acordat o atenție deosebită vârstnicilor, oferindu-le sfaturi utile, cu scopul prevenirii infracțiunilor de înșelăciune prin metoda "Accidentul", a tâlhăriilor și a furturilor, în special a celor din locuințe. Sfatul polițiștilor este ca cetățenii să apeleze numărul unic de urgență 112 ori de câte ori primesc telefoane de la persoane necunoscute, care cer sume de bani, indiferent de motivul invocat.

Totodată, oamenii au fost sfătuiți să verifice dacă situația de urgență este reală, la un număr de telefon ce aparține unei rude apropiate și să nu înmâneze bani persoanelor necunoscute, care pretind a fi doctori sau avocați.

Activitățile se înscriu în Programul national de prevenire a infracțiunilor contra patrimoniului și Campania de prevenire "Hoții sunt creativi, fii preventiv!".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4333 secunde