Permisul și alte acte auto nu expiră cât durează starea de urgență

307
Permisul și alte acte auto nu expiră cât durează starea de urgență - permisautosursadriveschool-1585250302.jpg

Articole recomandate

Constănțenii cărora le expiră, în perioada stării de urgență, documentele eliberate de autoritățile statului au la dispoziție 90 de zile, după încetarea stării de urgență, pentru a solicita înnoirea acestora.

Autoritățile atrag atenția că se menține valabilitatea documentelor pe toată perioada stării de urgență. Este cazul permiselor de conducere, a autorizațiilor de circulație provizorie, precum și a dovezilor înlocuitoare ale certificatelor de înmatriculare.

"Aceste documente, care vor expira pe perioada stării de urgență, vor fi considerate valabile pe întreg teritoriul României, până la încetarea stării de urgență. Cererile de preschimbare pot fi depuse în termen de 90 de zile de la data încetării stării de urgență, conform dispozițiilor art. 12 din Ordonanța Militară 3/2020. Aceleași reglementări se vor aplica și documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare, examinare sau preschimbare permis de conducere, cum este cazul certificatelor de autenticitate, documentului emis de unitatea medicală autorizată, precum fișa medicală sau dosarul de școlarizare, care vor expira pe perioada stării de urgență", au transmis reprezentanții Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor.



Altfel spus, se prelungește valabilitatea dosarelor de școlarizare auto pentru cei care doresc să obțină permisul de conducere, aspect asupra căruia atrăgeam atenția, în urma semnalelor primite de la cititori, într-o ediție anterioară a "Cuget Liber".


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4386 secunde