Percheziții la primărie! Multiple infracțiuni cercetate de procurori

136
Percheziții la primărie! Multiple infracțiuni cercetate de procurori - dddd-1583311369.jpg

Articole recomandate

Procurorii efectuează, astăzi dimineață, percheziții la primăria orașului Panciu, într-un dosar care vizează infracțiuni de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale, uz de fals și posibile infracțiuni de delapidare, potrivit reprezentanților Parchetului de pe lângă Judecătoria Panciu.

"În această dimineață (miercuri - n.r.) se efectuează percheziții la Primăria Panciu, de unde urmează să ridicăm mai multe documente prin care dorim să verificăm o situație de fapt. Sunt vizate infracțiunile de abuz în serviciu, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. În funcție de ceea ce va rezulta din documente este posibil să vorbim și despre infracțiunea de delapidare", a declarat, pentru Agerpres, prim procurorul Nicu Pîrcălăbescu. Potrivit acestuia, urmărirea în dosar s-a început in rem, dar faptele ar fi fost comise de mai multe persoane.

În luna iulie 2019, la Primăria Panciu au avut loc percheziții într-un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, dar perchezițiile de miercuri ar viza activități infracționale comise ulterior. "Este vorba un alt dosar. Se conturează alte lucruri, altele decât cele din dosarul anterior. Din datele pe care le avem, activitatea infracțională a continuat și după perchezițiile din vară. La acest moment, pe noi ne interesează ce s-a întâmplat după. Există și un prejudiciu destul de consistent, care urmează să fie stabilit cu exactitate în urma perchezițiilor", a precizat Pîrcălăbescu.

Perchezițiile se desfășoară atât la primărie, cât și la sediul Duspi Serv, societate aflată în subordinea administrației locale, prin intermediul căreia s-ar fi petrecut unele fapte vizate în dosar.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8942 secunde