Percheziții la frații Sile și Nuțu Cămătaru și la membri ai clanului "Sportivii"

306
Percheziții la frații Sile și Nuțu Cămătaru și la membri ai clanului
Procurorii DIICOT București și polițiștii BCCO fac, în această dimineață, 115 percheziții, vizând două două din cele mai importante grupări infracționale constituite în municipiul București și în județul Ilfov, cunoscute sub denumirile "Cămătarii" și "Sportivii", informează DIICOT, citat de NewsIn.

Liderii grupărilor au fost identificați ca fiind Ion Balint zis "Nuțu Cămătaru" și Vasile Balint, zis "Sile Cămătaru", respectiv Robert Florin Nica, zis "Nica" și Radu Cristian Roșca, zis "Roșca", potrivit procurorilor.

"Activitatea membrilor grupărilor s-a desfășurat pe două paliere infracționale. Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spațiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremației la nivel infracțional în municipiul București, situații ce au avut drept consecință directa punerea în primejdie a vieții și integrității corporale a membrilor grupării dar și a unor terțe persoane", se arată în comunicatul DIICOT.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat și activitatea infracțională a învinuiților constând în aceea că au săvârșit infracțiuni de violență, generatoare de beneficii financiare substanțiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

"Modalitatea violentă în care au acționat învinuiții, expunerea publică cu ocazia faptelor comise, cât și folosirea armelor de foc au generat în rândul victimelor și a opiniei publice un sentiment de teamă și au fost de natură a tulbura grav ordinea și liniștea publică", se mai afirmă în comunicat.

În cauză se efectuează cercetări față de 67 de învinuiți, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat și deosebit de grav, lipsire de libertate, șantaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, operațiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea gravă a ordinii și liniștii publice.

Suportul tehnic și informativ a fost asigurat de către SRI, DOS și DIPI. Acțiunea este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

Procurorii DIICOT vor proceda la audierea a 80 de persoane și vor dispune măsurile legale după finalizarea audierilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Februarie 2013
Stire din Eveniment : Se caută un procuror șef la DIICOT
Pagina a fost generata in 0.4136 secunde