PERCHEZIȚII în portul Constanța: polițiștii au confiscat țigări și alcool

91
PERCHEZIȚII în portul Constanța: polițiștii au confiscat țigări și alcool - 1decembrieevaziunefiscalalegumep-1385894706.jpg

Articole de la același autor

La jumătatea lunii noiembrie, polițiștii au demarat o acțiune națională pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu carne, legume, fructe și obiecte ornamentale. Aproape 2.000 de polițiști, de la Investigarea Fraudelor, Ordine Publică și Transporturi au verificat operațiunile de achiziție intracomunitară/import a acestui gen de produse. 

De la începutul acțiunii și până în prezent, au fost verificate aproape 3.000 de societăți comerciale, din întreaga țară, inclusiv din portul Constanța. Până în prezent, au fost constatate 288 de infracțiuni, dintre care 183 de evaziune fiscală.

De asemenea, au fost aplicate un număr de 2.443 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 2.363.429 lei. De asemenea, au fost confiscate 755 tone legume și fructe și 167 tone mărfuri din categoria carne și produse din carne congelate, în valoare de aproape patru milioane de lei.

Totodată, polițiștii au confiscat și 63.265 articole de îmbrăcăminte și încălțăminte contrafăcute, 4.100 bucăți ornamente de Crăciun, precum și alte 810 diverse mărfuri contrafăcute. De asemenea, au fost identificate 960 de baxuri de țigarete și 2.548 de sticle băuturi alcoolice, mărfuri supuse accizării, distribuite dintr-un depozit închiriat în portul Constanța.

Polițiștii efectuează în continuare controale în principalele centre comerciale en-gross din țară, și în special a celor de pe raza municipiului București și a județului Ilfov, în portul Constanța, în zona punctelor de trecere a frontierei și pe principalele căi de acces în zona București-Ilfov, fiind monitorizate transporturile din aceste categorii de produse prin amplasarea de filtre, în echipe mixte, compuse din polițiști de investigarea fraudelor și poliție rutieră.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4819 secunde