Percheziții în Constanța! Evaziune fiscală de amploare pe piața auto second hand

324
Percheziții în Constanța! Evaziune fiscală de amploare pe piața auto second hand - evaziunesecondhand-1582670479.jpg

Articole de la același autor

Pe parcursul ultimilor doi ani, o grupare infracțională care controla piața auto second hand din țara noastră ar fi adus mașini de peste hotare, din țări precum Belgia, Olanda sau Germania, pe care ulterior le vindea fără a înregistra operațiunile în evidența fiscală. Ieri, polițiștii au descins în 175 de percheziții, în aproape toată țara. Trei percheziții au fost efectuate și la firme din județul Constanța. 


Comerțul cu autovehicule second hand aduse de peste graniță a intrat în atenția polițiștilor, existând indicii că mai multe firme cu activitate în acest domeniu fac evaziune fiscală. 


Ieri, polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, au descins în 175 de percheziții, la sediile unor firme din București și din 20 de județe. În județul Constanța, au fost percheziții în trei sedii - două în municipiul Constanța și una în Mangalia. 


Percheziții au fost, de asemenea, în județele Ilfov, Argeș, Bihor, Buzău, Brașov, Călărași, Dâmbovița, Galați, Giurgiu, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vaslui, Vâlcea și Vrancea. 


"Activitățile sunt desfășurate în cadrul a cinci dosare penale, instrumentate de polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice. Cercetările privesc o grupare infracțională specializată în infracțiuni de evaziune fiscală care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale cu activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule second-hand. 


Prin intermediul acestor societăți, ar fi achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul UE, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța și Spania, care ar fi fost vândute în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale, datorate bugetului consolidat al statului", au precizat reprezentanții Poliției Române. 


Activitatea infracțională ar fi fost derulată în perioada 2018 - 2019, iar prejudiciul cauzat bugetului de stat ar fi de peste 35 milioane de lei. 


De asemenea, cazurile au intrat și în atenția Direcției Generale Antifraudă Fiscală, care "fac verificări asupra legalității achizițiilor intracomunitare de autoturisme de pe piața europeană", au mai arătat polițiștii. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4568 secunde