Percheziții în Constanța după evaziuni fiscale de peste 3 milioane de euro

331
130 de polițiștii din 12 județe și municipiul București au făcut 37 de percheziții la sediile unor societăți comerciale și locuințele mai multor persoane bănuite de crearea unui prejudiciu de peste 3.000.000 de euro, prin infracțiuni economice. Perchezițiile au avut loc, ieri, în municipiul București și județele Constanța, Ilfov, Hunedoara, Bacău, Prahova, Argeș, Botoșani, Călărași, Giurgiu, Ialomița, Teleorman și Tulcea.


Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada 2013 - 2015, persoanele bănuite ar fi creat un circuit comercial fictiv în vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. În fapt, cei în cauză, prin intermediul a 12 societăți, care activau în domeniul comerțului cu materiale reciclabile, ar fi retras bani pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc în realitate.


În baza facturilor emise de firmele "fantomă", bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu aproximativ 900.000 de euro, constând în impozit pe profit neconstituit și TVA dedus în mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuitul fictiv și care constituie produsul infracțiunii de spălare a banilor, sunt în valoare de aproximativ 2.200.000 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5592 secunde