Percheziții de amploare, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș!

351
Percheziții de amploare, într-un dosar de evaziune fiscală. Prejudiciu uriaș! - perchezitii-1560934376.jpg

Articole recomandate

Polițiștii bucureșteni efectuează, la această oră, cinci percheziții domiciliare în județele Ilfov, Cluj și Teleorman, într-un dosar de evaziune fiscală și spălarea banilor, în care prejudiciul este de 3,5 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DGPMB transmis Agerpres, din datele și probele administrate a rezultat presupunerea rezonabilă că bănuiții, administratori ai mai multor societăți comerciale, au înregistrat fictiv, în perioada 2012 - 2014, achiziții de bunuri, în valoare de aproximativ 11.700.000 de lei, documentele justificative în cauză fiind emise de entități comerciale ce prezintă caracteristicile unor societăți de tip "fantomă".

Ulterior, aceștia au transferat suma de aproximativ 8.600.000 de lei în conturile societăților respective, în scopul disimulării originii ilicite a acesteia și creării unei aparențe de legalitate a tranzacțiilor efectuate, în final sumele de bani fiind retrase în numerar de la bancomate sau de la ghișeul băncilor.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 3.500.000 de lei, iar suma supusă procesului de spălare a banilor este estimată la 8.600.000 de lei, se mai arată în comunicat.

Persoanele implicate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice - Poliția Sectorului 5.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.0555 secunde