PERCHEZIȚIE. Reținut pentru că dădea țepe cu subiectele pentru Bacalaureat!

215
PERCHEZIȚIE. Reținut pentru că dădea țepe cu subiectele pentru Bacalaureat! - 6iuliefraudabac-1594024022.jpg

Articole de la același autor

Un bărbat din Buzău, bănuit că ar fi creat o pagină web pe care vindea subiecte despre care pretindea că ar urma să fie date la examenul de Bacalaureat din acest an, a fost depistat de polițiști. După efectuarea plății anticipate pentru subiecte, bărbatul întrerupea legătura cu victimele.  


În luna iunie 2020, în urma unui incident cibernetic, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române s-au sesizat din  oficiu cu privire la săvârșirea unei infracțiuni de tentativă la fraudă informatică. 


Astfel, a fost documentată activitatea infracțională unei persoane bănuite că, folosind o platformă care oferă servicii gratuite de creare a site-urilor web, ar fi creat o pagină web unde ar fi oferit spre vânzare, în schimbul a 100 de lei pentru fiecare materie, subiecte despre care pretindea că ar fi urmat să fie date la examenul de Bacalaureat 2020. 


Persoana în cauză este bănuită că ar fi modificat în mod repetat o altă pagină publică la care utilizatorii pot contribui cu informații referitoare la examenul de Bacalaureat, prin introducerea în cuprinsul acesteia a unui link spre site-ul său, cu scopul de a crea confuzie și a induce în eroare victimele.


În urma investigațiilor desfășurate, a fost identificat principalul suspect, un bărbat, de 22 de ani, din Buzău. De asemenea, a fost identificată și o victimă, de 19 ani, din județul Prahova, activitatea de identificare a tuturor victimelor fiind în desfășurare. 
La data de 30 iunie 2020, polițiștii Direcției Investigații Criminale, cu sprijinul I.P.J. Buzău, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la adresa persoanei bănuite, aceasta fiind depistată. 


De asemenea, au fost ridicate mai multe echipamente I.T. și terminale mobile susceptibile a fi fost folosite în activitatea ilicită. 
Bărbatul a fost  prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, acesta fiind cercetat sub control judiciar.
Polițiștii Direcției de Investigații Criminale continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fraudă informatică.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1269 secunde