Pensionarii ar putea plăti amenzi de circulație mai mici decât restul românilor

504
2
Pensionarii ar putea plăti amenzi de circulație mai mici decât restul românilor - amendapolitistmasina12141500-1525944169.jpg

Articole recomandate

Punctul-amendă ar putea avea două valori, una pentru oamenii activi și alta pentru pensionari, potrivit unei propuneri legislative înregistrate de curând la Senat pentru dezbatere. În condițiile în care valoarea punctului-amendă pentru pensionari va fi mai mică decât valoarea acestuia pentru oamenii activi, cei ieșiți la pensie se vor "bucura" de amenzi rutiere mai mici decât angajații, scrie avocatnet.ro


Dacă proiectul va ajunge să se aplice, valoarea punctului-amendă ar urma să se calculeze în funcție de categoria din care face parte contravenientul. Mai exact, vor exista două valori ale punctului-amendă, una pentru oamenii activi (angajați) și una pentru cei retrași din activitate (pensionari).


Pentru acest an, valoarea punctului-amendă este plafonată și este calculată în raport cu valoarea de anul trecut a salariului minim brut pe economie, adică este de 145 de lei. Pe de altă parte, punctul de pensie s-a majorat anul trecut până la valoarea de 1.000 de lei, iar din iulie 2018 valoarea acestuia se va majora până la 1.100 de lei.

Atenție! Proiectul de mai sus NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie să treacă de Parlament, să fie promulgat de șeful statului și, ulterior, să se publice în Monitorul Oficial.


Comentează știrea

Cineva
10 mai 2018
HUUUOOO!!!!!!!

Bosorogimea cretina care deja are o gramada de mofturi !!!🖕🖕🖕🖕🖕🖕

Nicu
10 mai 2018
Amenzi

DE CE?Este cumva durerea mai mica ptr victima in cazul in care un bosorog trece peste un pieton? miroase puternic a mita electorala.

Pagina a fost generata in 1.9648 secunde