Pedofilul din capitală este polițist și a fost reținut. MAI cere lămuriri

517
Pedofilul din capitală este polițist și a fost reținut. MAI cere lămuriri - pedofilsursainquamphotos-1515433740.jpg
Pedofilul care a agresat, vineri dimineață, doi copii în lift, într-un bloc din București a fost prins, ieri, de polițiști.  Bărbatul, care lucra în cadrul Brigăzii Rutiere, și-a recunoscut faptele. Suspectul le-a declarat polițiștilor că îi plac copiii, dar nu se consideră vinovat de vreo infracțiune. 


Mama celor doi copii agresați a declarat că a fost "șocată să afle" că agresorul lucrează în Poliție, relatează digi24.ro. De asemenea, femeia a spus că pedofilul "trebuie omorât" pentru faptele sale. Bărbatul a fost audiat toată noaptea și și-a recunoscut fapta. El ar fi, de asemenea, autorul unor fapte de pedofilie, din 2015.


Dumitru Coarnă, președintele Sin-dicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC), a declarat că bărbatul a fost jandarm și a fost transferat pe un post de șofer al unui șef de Poliție, în urmă cu câțiva ani. Bărbatul a fost căsătorit și are doi copii. Poliția Capitalei a deschis, de asemenea, o anchetă internă.


"E căsătorit, are doi copii, el vine prin transfer de la Jandarmerie. Aceste fapte anulează munca noastră din ultimii ani. E nevoie de o anchetă în cadrul Poliției, trebuie să verificăm cum a putut rămâne în sistem atât timp pentru că există și o faptă din 2015. Practic, poliția este îngenuncheată. Trebuie să spunem pe nume, Stan Eugen a efectuat fapte de pedofilie. Era șoferul șefului de serviciu", afirmă Dumitru Coarnă.


Agentul, în vârstă de 45 de ani, a fost depistat duminică seară, iar cel mai probabil urmează să fie emisă o ordonanță de reținere pe numele acestuia. Colegii săi au fost cei care l-au recunoscut și au anunțat poliția. Evaluarea psihologică se face la fiecare trei ani în cadrul Poliției, iar pentru cei care conduc autovehicule, evaluarea se face anual.


Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a cerut șefului Poliției Române să răspundă, până miercuri, cât de serioase și de riguroase au fost testările psihologice în cazul polițistului de la Brigada Rutieră bănuit de pedofilie, ce calificative profesionale a primit acesta în ultimii ani și cum a fost posibil ca din 1990 să nu fie observat comportamentul lui. Anunțul a fost făcut, ieri, de purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5828 secunde