Pedeapsă maximă pentru Mustafa Tartoussi, armatorul navei cu care a fugit Omar Hayssam

486
1
Pedeapsă maximă pentru Mustafa Tartoussi, armatorul navei cu care a fugit Omar Hayssam - pedeapsamaximatartoussi-1430665139.jpg

Articole de la același autor

Afaceristul Mustafa Tartoussi, armatorul navei Imam T, la bordul căreia ar fi fugit Omar Hayssam din România, l-ar fi ajutat pe acesta din urmă pentru o sumă considerabilă de bani. Aceasta este concluzia magistraților Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit motivării instanței în dosarul în care Mustafa Tartoussi și frații lui Omar Hayssam, Omar Mahmoud și Omar Mukhles, au fost condamnați la închisoare pentru ajutorul acordat în fuga celui acuzat de acte de terorism. 


"Înalta Curte consideră că pedepsele orientate spre maxim și pedeapsa maximă ce se vor aplica inculpaților va fi în măsură să asigure restabilirea ordinii de drept și reintegrarea socială a inculpaților.


Pentru toate aceste considerente, inculpații Omar Mahmoud și Omar Mukhles vor primi o pedeapsă de câte cinci ani închisoare, iar inculpatul Tartoussi Mustafa va primi o pedeapsă mai mare, de șapte ani închisoare, acesta fiind maximul special prevăzut de lege, în cazul său instanța dând eficiență practică dispozițiilor art. 78 alin. 1 Cod penal care prevăd că «în cazul în care există circumstanțe agravante, se poate aplica o pedeapsă până la maximul special»", se arată în motivația instanței. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Martie 2015
Stire din Actual : UE menține Hamas pe lista teroristă!
Pagina a fost generata in 0.4386 secunde