"Paza bună trece primejdia rea!" Campanie a Poliției Române de prevenire a furturilor

235

Articole de la același autor

"Paza bună trece primejdia rea!" este sloganul celei mai recente campanii de prevenire a furturilor din locuințe, realizată în cadrul parteneriatului dintre Inspectoratul General al Poliției Române și Groupama Asigurări. Inițiativa, care se va implementa în următoarele șase luni, se află la a șaptea ediție și are ca obiectiv conștientizarea măsurilor pe care le poate adopta fiecare dintre noi, pentru a nu deveni victimă a furturilor. 


Ideea creativă din spatele campaniei se inspiră din înțelepciunea moștenită din bătrâni. Cuplăm proverbe sau zicători cu imagini curajoase, pentru a atrage atenția asupra unor modalități de prevenire simple, dar des ignorate de mulți dintre noi. În era vitezei, a suprasaturării informaționale și a "zgomotului de fundal" care ne însoțește tot timpul, ne-am propus să generăm o reacție din partea celor care cred că lor nu li se poate întâmpla așa ceva. 


"Deși situația operativă din primele șase luni ale acestui an relevă o scădere a numărului furturilor din locuințe, campania are ca premisă tocmai impactul deosebit al acestui tip de infracțiune asupra climatului de siguranță a cetățeanului, în special pentru victime și membrii comunităților în care apar frecvent astfel de fapte", a declarat comisar șef de poliție Ramona Dabija, director al Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității - Inspectoratul General al Poliției Române.


Demersul comun Poliția Română - Groupama Asigurări este motivat și de rezultatele pozitive obținute în urma campaniei de anul trecut, în cadrul căreia peste 155.000 de cetățeni au fost informați cu privire la modalitățile de prevenire a furturilor din locuințe. 


Astfel, în cadrul campaniei din acest an, lansată ieri, la Constanța, vor avea loc o serie de activități prin care cetățenii vor fi informați cu privire la modalitățile în care pot diminua considerabil "șansele" de reușită ale infractorilor. 


Datele IGPR arată că, în primele luni ale anului 2018, au fost sesizate 11.481 de infracțiuni de furt din locuințe, cu 4% mai puțin față de perioada similară a anului 2017, majoritatea înregistrate în mediul urban. 


Analiza infracțiunilor de furturi din locuințe evidențiază o multitudine de moduri de operare utilizate de infractori pentru săvârșirea unor astfel de fapte. Cele mai numeroase sunt cele comise prin efracție, dar există și situații când autorii pătrund în locuință după obținerea consimțământului proprietarilor, iar apoi profită de neatenția lor, pentru a sustrage diverse bunuri sau bani.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3805 secunde