Patru cetățeni străini, ascunși printre frigidere, depistați la frontieră

123
Patru cetățeni străini, ascunși printre frigidere, depistați la frontieră - trala-1553686809.jpg

Articole recomandate

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat, ascunși într-un camion încărcat cu frigidere, doi cetățeni din Afganistan, unul din Irak și unul din Iran, care intenționau să intre ilegal în România.


În data 27.03.2019, în jurul orei 03.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion marca Iveco înmatriculat în Turcia, cetățeanul turc E.E., în vârstă de 54 de ani, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, frigidere din Turcia pentru o societate comercială din România.


La verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au observat că șnurul de siguranță al semiremorcii este secționat și relipit. De asemenea, la controlul cu aparatura specifică, aceasta a indicat o concentrație de dioxid de carbon mai mare decât valoarea normală, fapt pentru care s-a procedat la deschiderea compartimentului marfă. 


În urma controlului amănunțit, printre marfa transportată, au fost descoperite ascunse patru persoane de sex masculin, care nu dețineau documente de identitate.


La cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni afgani, un cetățean irakian și un iranian, cu vârste cuprinse între 16 și 38 de ani. Aceștia au declarat că s-au urcat în semiremorca autocamionului fără știrea șoferului, într-o parcare din Turcia, cu ajutorul unui cetățean sirian a cărui identitate nu o cunosc, căruia i-au plătit 500 de euro fiecare. Totodată, au mai menționat faptul că au recurs la această metodă deoarece intenționau să ajungă în Germania.


Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei cetățenilor străini, iar conform protocolului româno-bulgar aceștia au fost preluați de Poliția de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale care se impun.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3228 secunde