Omul de afaceri Dinel Staicu, ELIBERAT CONDIȚIONAT

225
Omul de afaceri Dinel Staicu, ELIBERAT CONDIȚIONAT - dinel-1539628671.jpg

Articole recomandate

Tribunalul Ilfov a dispus, luni, liberarea condiționată a omului de afaceri Dinel Staicu, fost președinte al SIF Oltenia, care era condamnat la 12 ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaționale a Religiilor (BIR), în dosarul mituirii a trei judecătoare de la Curtea de Apel București și în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaș. 


Tribunalul Ilfov a admis contestația lui Dinel Staicu împotriva sentinței penale din data de 26 iulie a Judecătoriei Sectorului 4 București prin care instanța respinsese ca neîntemeiată cererea de liberare condiționată formulată de petentul condamnat Staicu Dinel. Hotărârea Tribunalului Ilfov este definitivă.   "Dispune liberarea condiționată a condamnatului Staicu Dinel din pedeapsa de 12 ani de închisoare aplicată prin sentința penală nr.1852/2018 emisă de către Judecătoria Sector 4 București. Dispune punerea de îndată în libertate a condamnatului Staicu Dinel de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii", se precizează în decizia Tribunalului Ilfov, după cum informează Agerpres.


 Fostul președinte al SIF Oltenia, Dinel Staicu, a fost condamnat definitiv la 12 ani de închisoare pentru fraudarea Transgaz Mediaș, pentru devalizarea BIR și pentru mituirea a trei judecătoare de la Curtea de Apel București.  Dinel Staicu a fost arestat prima dată în anul 2011 în dosarul fraudării Băncii Internaționale. Un an mai târziu a fost condamnat la 7 ani de închisoare, însă ulterior pedeapsa a fost anulată de trei judecătoare de la Curtea de Apel București. Judecătoarele care l-au eliberat pe Dinel Staicu în anul 2012 ar fi primit mită 600.000 de euro. Președintele SIF Oltenia s-a ales astfel cu un nou dosar penal, iar în septembrie 2014 a fost condamnat la 5 ani de închisoare. În luna iunie 2015, același Dinel Staicu a fost condamnat la 9 ani de închisoare în dosarul fraudării Transgaz SA Mediaș cu aproximativ 11 milioane de euro.   În luna ianuarie a acestui an Judecătoria Sector 4 București respingea prima cerere de eliberare ciondiționată a fostului om de afaceri. 


Sursa: adevarul.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6971 secunde