OFICIAL! Dancu, scos la pensie din cauza turiștilor care au făcut hora în Mamaia!

de Florentina BOZÎNTAN Joi, 02 Iulie 2020 2564
Reprezentanții Centrului de Informare și Relații Publice de la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române au informat că în urma incidentului semnalat pe 20 iunie, când în mass media au apărut imagini cu turiști care au încins o horă în stațiunea Mamaia, în fața unui restaurant, la IPJ Constanța a fost trimisă o comisie din cadrul Corpului de Control al Ministerului Afacerilor Interne. „Comisia a evaluat măsurile dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii SARS CoV 2, în stațiunea Mamaia, de către IPJ Constanța și Poliția Stațiunii Mamaia”, au transmis polițiștii. 


În urma descinderii comisiei, au fost dispuse: „șefului IPJ Constanța i-a fost întreruptă menținerea în serviciu, după împlinirea vârstei standard de pensionare, împuternicirea adjunctului IPJ Constanța pe linie de ordine publică a încetat”. Reamintim că în locul celor doi au fost împuterniciți comisarul șef Constantin Adrian Gluga, ca inspector șef și comisarul Marian Nucu, ca adjunct. 


Totodată, pentru menținerea ordinii și siguranței publice pe durata sezonului estival, Poliția Română a suplimentat numărul efectivelor care acționează. Astfel, 182 de polițiști din structurile de ordine publică, investigații criminale, criminalistică și combaterea criminalității organizate au fost delegați la nivelul I.P.J. Constanța. 


În total, peste 500 de polițiști acționează pe litoral cu mijloacele tehnice din dotare pentru menținerea ordinii și siguranței publice. Zilnic, 86 de patrule sunt în teren pentru a interveni la sesizările semnalate și a proteja drepturile și libertățile cetățenești.  


Poliția Română continuă activitățile în sistem integrat alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu în scopul prevenirii și combaterii criminalității și al răspândirii SARS-COV2.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei