Șoferii își pot lua adio de la recuperarea banilor plătiți pe timbrul de mediu

635
1
Șoferii își pot lua adio de la recuperarea banilor plătiți pe timbrul de mediu - soferii-1486138061.jpg

Articole de la același autor

Eliminarea timbrului de mediu din legislație afectează negativ restituirea pe cale administrativă a vechilor taxe auto, potrivit unor informații primite de redacția noastră de la Ministerul Mediului. Mai exact, regulile de bază ce prevăd că proprietarii de mașini pot cere banii înapoi pentru vechile taxe auto erau incluse în ordonanța timbrului de mediu, act normativ ce a fost abrogat la data de 1 februarie 2017. 


Abrogarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule înseamnă nu numai eliminarea timbrului de mediu, ci și a regulilor de bază pentru restituirea pe cale administrativă a vechilor taxe auto, notează avocatnet.ro. Procedura efectivă de returnare a banilor este inclusă într-un ordin comun al Ministerului Mediului și al Fiscului, însă acesta a fost emis tocmai în baza prevederilor din ordonanța de urgență amintită.


Asta înseamnă că returnarea banilor (pe cale administrativă) pentru vechile taxe auto nu se mai poate face de la 1 februarie 2017, din moment ce regulile de bază ale acesteia au dispărut. Informația a fost confirmată, la solicitarea avocatnet.ro, de reprezentanții Ministerului Mediului. Astfel, autoritățile ar avea, în principiu, două variante pentru a rezolva problema: fie emit o ordonanță, fie emit o lege exclusiv pentru a stabili noi reguli de bază pentru restituirea vechilor taxe auto. 


Comentează știrea

Remus
5 februarie 2017
Sperante multe inseamna dezamagiri mari

Stirea ca cine a platit nu-si poate lua banii inapoi de la asa zisul stat al romanilor,este ceva redundant. Pai in ce tara traim? Cine e ala care-si inchipuie ca poate fi tratat cu respect de statul Romanesc, caruia ii tot da bani ,taxe,din momentul nasterii? S-a intamplat o singura data in istoria neamului ca romanii,da,romanii cei multi sa fie respectati de conducere,oricare at fi fost ea? Nici nu se va intampla,pentru ca niciodata la conducere nu vom avea oameni de reala calitate. Asta e viata...

Pagina a fost generata in 1.7999 secunde