Șoferi inconștienți, aglomerație și multe accidente pe șosele, în minivacanța de Rusalii

361
Șoferi inconștienți, aglomerație și multe accidente pe șosele, în minivacanța de Rusalii - fotofondsoferiinconstienti2-1560787640.jpg

Articole de la același autor

Minivacanța de Rusalii a adus pe litoral mii de turiști, din toate colțurile țării. Din păcate, aglomerația de pe șosele, dar și nerăbdarea de a ajunge mai repede pe plajă și neatenția au fost combinația perfectă care a dus la producerea de numeroase accidente pe șoselele din județul Constanța și pe Autostrada Soarelui.




Week-endul prelungit a debutat chiar cu o tragedie pe A2, când, în drum spre mare, un șofer a ațipit la volan, a intrat pe banda de urgență și a lovit mortal un bărbat care umbla la portbagajul unei mașini oprite. Au fost clipe de groază și apoi s-au format cozi uriașe, prelungind și mai mult așteptarea celor nerăbdători să se răcorască în apa mării.


Șirul accidentelor a continuat și pe DN39, unde două mașini s-au făcut praf și un copil a fost rănit ușor, într-un accident în localitatea Lazu. Ceva mai târziu, în localitatea Tuzla, un șofer a accidentat un pieton care traversa strada pe trecerea marcată. Din fericire, acesta a fost rănit ușor.


Grav este că, de-a lungul minivacanței, polițiștii au depistat numeroși conducători auto care se aflau la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice și chiar substanțe interzise. În timpul unei razii efectuate în stațiunea Mamaia, sâmbătă după-amiază, polițiștii Serviciului Rutier Constanța au organizat o acțiune pe linia prevenirii conducerii sub influența alcoolului sau a altor substanțe interzise. Cu acest prilej, au fost folosite aparatele DrugTest și Etilotest din dotarea Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. În urma testului, a reieșit că șoferul unui bolid de lux consumase canabis.
De asemenea, în cursul nopții de duminică spre luni, au fost prinși alți patru șoferi care consumaseră alcool. Iar un bărbat băut a furat o mașină, în localitatea 2 Mai, și a plecat la plimbare cu ea. Potrivit polițiștilor, duminică dimineață, 16 iunie, la Biroul de Poliție Vama Veche, a fost făcută o sesizare de către un bărbat despre faptul că, în momentul în care ar fi intrat într-un magazin din localitatea 2 Mai, persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul parcat în fața societății comerciale, lăsat neasigurat și cu cheile în contact. La scurt timp, polițiștii au identificat autoturismul în cauză pe raza localității 2 Mai, iar la volanul acestuia se afla un tânăr de 20 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că tânărul poseda permis de conducerea, însă se afla sub influența băuturilor alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0.73mg/litru alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


La volan, după ce au consumat droguri și băuturi alcoolice
Duminică seară, polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac au depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Fântânele, județul Constanța, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și fiind sub influența băuturilor alcoolice. Testat pentru consumul de alcool, aparatul a indicat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Câteva ore mai târziu, polițiști au tras pe dreapta un autoturism pe DC 86, în stațiunea Mamaia, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 41 de ani, din județul Ilfov, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.


Spre dimineață, polițiști din cadrul Serviciului Rutier Constanța au depistat un tânăr 25 de ani din localitatea Anghel Saligny, județul Constanța, care conducea un autoturism, pe bulevardul Mamaia din stațiunea Mamaia, fiind sub influența băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat și șoferul a fost condus la spital pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge. Tot în stațiunea Mamaia, a fost oprit și un tânăr de 26 de ani care, de asemenea, consumase băuturi alcoolice și avea o alcoolemie de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat. Toți șoferii depistați băuți s-au ales cu dosare penale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6555 secunde