Șoferi din Constanța, trași pe dreapta. Ce le-au înmânat polițiștii

de Cuget Liber Vineri, 20 Septembrie 2019 144
La data de 19 septembrie a.c., polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Constanța au desfășurat activități cu scopul prevenirii și combaterii accidentelor rutiere. 


În acest context, polițiștii constănțeni au oprit în trafic conducători auto, cărora le-au adus la cunoștință noile reglementări ale Ordonanței 11/2019 pentru modificarea și completarea O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, prin care a fost interzisă ținerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât și a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcția de înregistrare ori redare text, foto sau video în timpul conducerii vehiculului aflat în mișcare. Polițiștii rutieri au împărțit flyere cu explicații ale noilor reglementări rutiere. 


De asemenea, șoferii au fost sfătuiți să folosească permanent centura de siguranță, să adapteze viteza la condițiile meteo și de drum și să acorde prioritate de trecere autovehiculelor și pietonilor. Totodată, acestora li s-a pus în vederea importanța acordării atenției sporite la traversarea carosabilului de către copii și persoanele vârstnice, iar polițiștii din cadrul B.A.P.C. le-au înmânat materiale preventive cu sfaturi în acest sens.Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei