Șofer sancționat după ce s-a urcat cu mașina pe trotuarul proaspăt refăcut, la Constanța

352
Șofer sancționat după ce s-a urcat cu mașina pe trotuarul proaspăt refăcut, la Constanța - sofersanctionat-1589478669.jpg

Articole de la același autor

Poliția Locală a demarat, în cursul zilei de ieri, o amplă campanie de identificare a șoferilor care parchează pe trotuar, blocând accesul pietonilor. Verificările vin după ce un șofer a avut tupeul să își pună mașina pe trotuarul proaspăt refăcut, în fața Liceului Tehnologic "Tomis".

Nici nu au plecat bine echipele de muncitori din zonă, că trotuarul a fost deja luat cu asalt. Conducătorul auto a sfidat, în acest fel, pe toată lumea, atât pe pietoni, care nu mai pot să folosească trotuarul, în special pe cadrele didactice ale liceului, care nu mai pot intra în parcarea din curtea unității școlare, cât și pe șoferi. Nu este exclus însă ca această ispravă să aparțină chiar unui angajat al liceului.

Polițiștii locali nu l-au mai găsit la fața locului, dar, în urma fotografiilor primite, pe baza numărului de înmatriculare, agenții au reușit să-l identifice pe șofer și să îl someze să nu mai repete astfel de gesturi pe viitor.

"Conform Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanța nr. 184/2013, oprirea sau staționarea autovehiculelor pe trotuare se sancționează cu amendă de la 400 la 800 de lei. Totodată, conform prevederilor legislative în vigoare privind circulația pe drumurile publice, se interzice oprirea voluntară a vehiculelor pe trotuar, cu excepția situației în care administratorul drumului public a executat amenajări în acest sens. Redarea trotuarelor pietonilor reprezintă una din prioritățile Primăriei municipiului Constanța, dar, de multe ori, trecătorii ajung să meargă pe carosabil, riscând să fie accidentați, din cauza unor oameni care nu știu ce înseamnă respectul pentru cei din jur", declară purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța, Diana Sobaru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5477 secunde