O fetiță nevăzătoare de 6 ani a murit după ce a căzut pe scările școlii

185
O fetiță nevăzătoare de 6 ani a murit după ce a căzut pe scările școlii - copil-1576496257.jpg

Articole recomandate

O fetiță de șase ani cu deficiențe de vedere a murit, după ce a căzut pe scări, în incinta căminului de la un liceu din localitatea ieșeană Târgu Frumos, pedagogul care o supraveghea fiind plecat să le aducă elevilor suplimentul de mâncare.


Potrivit conducerii Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Iași, în acest caz au loc două anchete, una care îl vizează pe pedagog, iar cealaltă pe directorul Liceului Special "Moldova" din Târgu Frumos.


Fetița a ieșit din camera de cămin în timp ce pedagogul care avea grijă de copii s-a dus la cantină să le aducă suplimentul de mâncare.


Când bărbatul s-a întors, a găsit-o pe fetiță în stare de inconștiență, după ce a căzut pe scări.


Ea a fost transportată inițial la unitatea medicală din Târgu Frumos, apoi a fost dusă la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iași.


În cursul serii de duminică, starea fetiței s-a înrăutățit, ea fiind transferată la Spitalul de Neurochirurgie.


Medicul Florin Grămadă, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Neurochirurgie din Iași, a declarat că fetița a fost operată, însă câteva ore mai târziu a murit.


"Avea leziuni grave la cap. Prezenta și traumatisme toraco-abdominale. A fost operată, dar în ciuda eforturilor, la câteva ore a murit", a afirmat medicul Florin Grămadă.


Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași, Luciana Antoci, a declarat că au fost demarate două anchete în acest caz.


"Una dintre anchete îl vizează pe pedagogul respectiv, iar cealaltă este orientată asupra directorul liceului", a spus Liliana Antoci.


Întrebată cum a fost posibil ca un copil cu deficiențe de vedere să fie lăsat nesupravegheat în camera de cămin, purtătorul de cuvânt al ISJ Iași a răspuns: "Această întrebare o avem și noi".


Cât privește o eventuală demisie a directorului liceului din Târgu Frumos, reprezentanta ISJ Iași a spus că deocamdată conducerea unității de învățământ are de dat explicații în legătură cu ceea ce s-a întâmplat.


La Liceul Special "Moldova" din Târgu Frumos sunt școlarizați elevi nevăzători din toată zona Moldovei, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7598 secunde