O cisternă cu 23 de tone de butanol, răsturnată pe drumul european E85

116
O cisternă cu 23 de tone de butanol, răsturnată pe drumul european E85 - acc-1519478965.jpg

Articole recomandate

Alertă în județul Neamț, după ce o cisternă, încărcată cu gaz, s-a răsturnat într-un sens giratoriu de la ieșirea din Roman pe drumul european ce duce spre Iași. Pompierii anunță că nu sunt scurgeri din cisternă, ci doar de combustibil din rezervorul autotrenului.


O cisternă încărcată cu 23 de tone de butanol și octanol s-a răsturnat sâmbătă pe drumul european E85, la intersecția cu drumul european E 583, la aproximativ zece kilometri de municipiul Roman, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Neamț, Adrian Rotaru.


Potrivit acestuia, la fața locului au intervenit în scurt timp o autospecială de descarcerare grea, o autospecială de stingere a incendiilor și o ambulanță SMURD-EPA din cadrul Detașamentului de pompieri Roman.


"Echipele au asigurat măsurile de prevenire și stingere a incendiilor la evenimentul rutier, prin deconectarea bornelor de la acumulator. Nu au existat scurgeri de lichide din rezervorul mare al cisternei. Au fost scurgeri de motorină din rezervorul autocamionului", a precizat Rotaru.


Autocisterna este înmatriculată în Ucraina, iar șoferul nu a fost rănit.


Din cauza accidentului traficul a fost deviat. Se caută soluții pentru mutarea combustibilului într-o altă cisternă.


Cauza accidentului nu este încă cunoscută, transmite stiri.tvr.ro.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0163 secunde