Descinderi la contrabandiștii de țigări din Mangalia

O bișnițară de 75 de ani ținea țigările ascunse în frigider

620
Nici nu se mijise bine de ziuă, ieri, când polițiștii din Mangalia, însoțiți de mascații din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale băteau la ușa a trei locuințe, având informații că locatarii fac contrabandă de țigări. Iar așteptările nu le-au fost înșelate. Au descoperit aproape 70.000 de țigarete (aproximativ 3.300 de pachete de țigări), ascunse de suspecți prin toate cotloanele caselor.

Captura cea mai mare a fost scoasă dintr-o locuință din satul Arsa, comuna Albești. Aici, polițiștii au găsit 54.580 de țigarete (2.729 pachete de țigări), iar o bună parte dintre ele erau depozitate într-un frigider nefuncțional. Țigările aveau mărcile West, Avalon, Pall Mall, Assos etc și nu aveau timbru fiscal românesc, polițiștii susținând că, cel mai probabil, sunt de proveniență Bulgaria și Ucraina. Drept pentru care, proprietara locuinței, Niculina Drăgan, de 75 de ani, a fost dusă la audieri la Poliția municipiului Mangalia. Ulterior, oamenii legii l-au săltat și pe fiul acesteia, Ilie Drăgan, de 46 de ani. Ambii au fost reținuți pe ordonanță pentru 24 de ore, fiind acuzați de contrabandă cu țigări și evaziune fiscală.

Oamenii legii au descins și la două locuințe din Mangalia, printre care la Iașar Ismail, cunoscut drept "Lalai" și considerat a fi capul unei grupări infracționale cu același nume. Potrivit polițiștilor, grupul "Lalai" este cunoscut în zonă pentru bișnița cu țigări. De data aceasta, însă, în locuința lui Ismail au fost găsite 200 de țiga-rete de diverse mărci (adică zece pachete de ți-gări!), de asemenea fără timbru fiscal românesc.

Totodată, în locuința celui de-al patrulea suspect, Iusein A., de 49 de ani, au fost găsite 8.400 de țigarete (420 de pachete de țigări), fără timbru fiscal românesc. În consecință, având în vedere că la locuințele celor doi suspecți din urmă au fost găsite mai puțin de 10.000 de țigarete, aceștia au fost sancționați doar cu o amendă contravențională.

Țigările au fost confiscate, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor membrilor grupării de contrabandiști de țigări. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5709 secunde