Nu respecți restricțiile? S-ar putea să te "usture" la buzunar!

254
Nu respecți restricțiile? S-ar putea să te

Articole recomandate

Numărul celor confirmați cu coronavirus în țara noastră crește alarmant, de la o zi la alta. De asemenea, se tot mărește și numărul victimelor răpuse de această infecție. Drept pentru care, așa cum au anunțat de ceva vreme, autoritățile au trecut la scenariul 4 al stării de urgență și au emis o nouă Ordonanță Militară. O ordonanță cu măsuri mai drastice, în special pentru cei care încalcă restricțiile. Iar cum pe români îi doare cel mai tare de buzunar, aceasta a fost și ideea pe care au mers autoritățile: au mărit amenzile pentru cei care sunt surprinși pe străzi fără a respecta prevederile legale și îi pun la plată pe cei care părăsesc izolarea sau carantina. Astfel, persoanele surprinse fără declarații pe propria răspundere, fără adeverințe de la angajator sau care au ieșit din izolare ori carantină, riscă amenzi între 2000 și 20.000 de lei.



"Această ordonanță de urgență vine în completarea celei care a majorat pedepsele de ordin penal și are ca principale prevederi următoarele lucruri. Amenzile pentru persoane fizice care nu respectă ordonanțele militare se măresc și vor avea următoarele valori: minim 2.000 de lei și maxim 20.000 de lei, față de minim 100 și maxim 5.000 de lei, cum sunt în prezent", a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu, din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. El a adăugat că se vor mări și amenzile pentru persoanele juridice care încalcă prevederile legale din perioada stării de urgență. "Amenda minimă pentru persoanele juridice care nu respectă ordonanțele militare se mărește de la 1.000 de lei, cât este în prezent, la 10.000 de lei. Maximul amenzii pentru persoanele juridice rămâne stabilit la 70.000 de lei. În plus, la articolul referitor la sancțiuni se introduce un nou aliniat care prevede că, pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare cuprinse în ordonanțele militare: confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție, interzicerea accesului la respectivele bunuri prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate, suspendarea temporară a activității, desființarea unor lucrări, refacerea unor amenajări", a evidențiat oficialul MAI.


Zile grele îi așteaptă și pe cei care mai îndrăznesc să părăsească izolarea sau carantina. Aceștia vor intra automat în carantină și vor fi obligați să suporte toate cheltuielile de cazare și hrană.
Potrivit Instituției Prefectului Constanța, de la intrarea în vigoare a stării de urgență, la nivelul județului Constanța au fost aplicate 991 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 655.000 de lei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4616 secunde