Noua taxă auto intră în vigoare în 2018. Acești șoferi plătesc mai mult

1483
Noua taxă auto intră în vigoare în 2018. Acești șoferi plătesc mai mult - adiotaxaautooficialromanianumaia-1514810312.jpg

Articole recomandate

Șoferii vor avea parte de o nouă taxă, iar ea va fi cu atât mai mare cu cât mașina poluează mai mult.

Autoritățile vor astfel să descurajeze importurile de autovehicule second hand și se gândesc să impună, pentru aceste autoturisme, un bir ce poate ajunge și la 200 de euro pe an. Statul încă nu a început să restituie timbrul de mediu - taxă declarată ilegală de autoritățile europene - dar se gândește la una pe care toți proprietarii de mașini ar trebui să o achite anual.

Istoria taxei auto în diferitele ei forme va avea un nou episod. La 1 ianuarie 2007 a apărut taxa de primă înmatriculare. Pe 19 februarie 2009, taxa a fost modificată, iar Guvernul a scăzut valoarea ei cu o treime. Din 30 ianuarie 2012 și până la 31 decembrie 2012, taxa a fost suspendată iar cei care apucaseră să o plătească urmau să primească banii înapoi. Din 15 martie 2013, intră în vigoare timbrul de mediu pentru autovehicule, iar din acel moment taxa auto a fost calculată exclusiv pe baza emisiilor poluante. Timbrul de mediu, împreună cu alte 102 taxe nefiscale au fost eliminate la 1 februarie 2017. Acum, statul se gândește să introducă o nouă taxă de poluare în martie 2018.

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului: "Va fi o metodă prin care dorim foarte mult ca toate autovehiculele care circulă pe drumurile patriei si care poluează, deci au o normă inferioară de poluare, euro 2, euro 3 sau euro 4, să fie taxate în funcție de emisiile pe care le dau. Noi trebuie să facem și o informare la Comisie și ea să fie dezbătută așa cum trebuie."

Noua taxă auto va fi aplicată tuturor proprietarilor de autovehicule, indiferent dacă au plătit sau nu timbrul de mediu sau orice altă taxă auto, ea urmând să fie calculată în funcție de gradul de poluare al mașinii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1783 secunde