Noi reguli stricte impuse de Guvern, pentru evitarea răspândirii virusului Covid-19

1911
Noi reguli stricte impuse de Guvern, pentru evitarea răspândirii virusului Covid-19 - noireguli-1583920792.jpg

Articole de la același autor

Secretarul de stat Raed Arafat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, au anunțat, în urmă cu puțin timp, noi reguli stricte impuse pentru a evita răspândirea virusului Covid-19.

Astfel, firmele care au mai mult de 99 de angajați trebuie să își decaleze programul de lucru al acestora. Orarul de lucru ar putea fi organizat pe trei interval diferite. Această măsură este obligatorie pentru instituțiile de stat.

UPDATE 1

În ce privește copiii, aceștia ar trebui să stea cel mai mult la domiciliu. "Unii au găsit soluția de a organiza cluburi de vacanță pentru copiii care au liber de la școală. Rugămintea către părinți e să evite folosirea unor astfel de zone. Trebuie găsite alte soluții. E ca și cum școala nu ar fi fost închisă. Unele prefecturi au interzis această practică", a anunțat Raed Arafat, președintele Grupului tehnico-științific de la nivelul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

UPDATE 2

Poliția de Frontieră urmărește toate cursele aeriene cu escală către România, astfel că pasagerii nu pot ascunde din ce țară au plecat, adăugând că au existat cazuri în care s-a încercat inducerea în eroare a autorităților.

"752 de cazuri la acest moment sunt în carantină - 429 sosiți prin Ungaria, 23 prin Serbia, 70 prin Bulgaria, 2 prin Iași, 94 din Ucraina și 54 în Otopeni. Vreau să subliniez că Poliția de Frontieră urmărește toate cursele cu escală, astfel persoanele care sosesc în România nu pot ascunde punctele de plecare de origine, indiferent care este încercarea lor. Au fost tentative și pe cale rutieră și pe cale aviatică să ne inducă în eroare că vin din altă parte. Au sosit oameni din Ucraina venind din Italia, prin Giurgiu venind din Italia și schimbând avioanele și refuzând unele curse și mergând cu altele tocmai ca să ascundă zona din care provin. Apelăm la responsabilitatea lor, pentru că pun în risc chiar părinții lor și bunicii lor", a declarat Raed Arafat, la sediul Ministerului de Interne.

UPDATE 3

Conform unei hotărâri adoptate astăzi, în România se interzic până pe 31 martie activitățile culturale, religioase, științifice și de divertisment cu peste 100 de persoane. În plus, muzeele sunt închise până la finele lunii martie.

În biserici, vor putea fi doar maximum 100 de oameni în interior.

UPDATE 4

Guvernul a dispus suspendarea temporară pentru șase luni a distribuției medicamentelor de prevenție și tratare a COVID-19, în afara teritoriului României. Lista va fi stabilită, în cursul zilei de astăzi, de Ministerul Sănătății.

UPDATE 5

Toate universitățile își vor suspenda cursurile până la 31 martie. În ce privește căminele, o parte din acestea vor rămâne deschise, pentru studenții care nu pot pleca în localitățile de domiciliu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.62 secunde