Noi reguli pentru mașinile cu vechime. ITP, obligatoriu în fiecare an

1380
5
Noi reguli pentru mașinile cu vechime. ITP, obligatoriu în fiecare an - noireguli3-1511541826.jpg

Articole de la același autor

Mașinile cu o vechime mai mare de 12 ani vor trebui să facă ITP-ul anual. Indiferent de vechimea mașinii, inspecția va putea fi trecută chiar și în cazul unor deficiențe minore. În plus, mașinile noi trebuie să facă primul ITP după trei ani.

Mai exact, "în cazul în care la inspecția tehnică periodică se constată doar deficiențe minore, se consideră că inspecția a fost trecută, iar vehiculul nu mai este supus din nou inspecției", scrie în propunerea de act normativ. Însă dacă la verificări vor fi găsite defecte majore sau defecte periculoase, mașinile nu vor trece de inspecție și proprietarii vor fi nevoiți să le repare în cel mult 30 de zile.

Noile reguli propuse pentru desfășurarea inspecțiilor tehnice la mașini sunt incluse într-un Proiect de lege pentru modificarea și completarea Ordonanței Guvernului nr. 81/2000 privind certificarea încadrării vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în normele tehnice privind siguranța circulației rutiere, protecția mediului și în categoria de folosință conform destinației, prin inspecția tehnică periodică.

Proiectul de lege care prevede modificări majore la regulamentul pentru efectuarea și trecerea Inspecției Tehnice Periodice a fost adoptat de Camera Deputaților, după ce în luna septembrie a fost votat și de Senat.

Camera Deputaților este Cameră Decizională, astfel că proiectul urmează drumul spre a deveni o lege cu drepturi depline. Mai departe, acesta trebuie să fie promulgat de președintele României, iar mai apoi publicat în Monitorul Oficial.

Comentează știrea

Patraulea
25 noiembrie 2017
Căruțe

Alo, ăștia cu masini(panarame) la mâna a patra cumparate cu cateva sute de euro .... Ati pus-o de mămăligă :-)

nicu
25 noiembrie 2017
de la multi pentru putini

PSD face bani din orice. Cat la suta din accidente au la baza cauze tehnice? Cele mai multe accidente se datoreaza agresivitatii din trafic. Multe se datoreaza lipsei de sosele si autostrazi. Oricum posesorii de masini sunt buni de jumulit de catre politicieni. Accize, amenzi, taxe. De la multi pentru putini. Multumesc partid iubit.

Vasilesco
25 noiembrie 2017
Cat curaj au avut taranii in anul 1907 !

Noi stam ca mamelucii si ne plangem de mila !

george
25 noiembrie 2017
i t p

Sa faca i.t.p. corect, nu mai des ca sa ia taxe mai multe

birjar
25 noiembrie 2017
dric

bhai patraulea ..am o masina de carat morti are ITP ul facut ..de abia astept s o duc pe mata la groapa

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5374 secunde