Noi proteste la Pungești. Jandarmii au intervenit în forță

131
Noi proteste la Pungești. Jandarmii au intervenit în forță - poza-1385978109.jpg

Articole recomandate

Sătenii din localitatea vasluiană Pungești au reluat protestele, în această dimineață. Asta după ce angajații companiei americane Chevron, protejați de jandarmi, au venit să instaleze utilajele de prospectare a gazelor de șist, potrivit Realitatea.net.
Jandamii au format un cordon de protecție și nu i-au lăsat pe localnici să se apropie. Câțiva săteni au fost urcați în dube, după ce au încercat să blocheze drumul.
Sătenii susțin că au fost bătuți de către jandarmi, cu toate că se aflau pe pământurile care le aparțin.
Reprezentanții Chevron au anunțat, luni dimineață, că la ora 7.00 au fost începute lucrările de amenajare a drumului de acces spre terenul concesionat de companie în zona localității Siliștea-Pungești din județul Vaslui, unde au ajuns mai multe utilaje.
Răzvan Mitroi, purtătorul de cuvânt al Chevron România, a declarat corespondentului Mediafax că la ora 7.00 compania a reluat lucrările în zona Siliștea și că pe terenul concesionat acolo au sosit primele utilaje de la firma care va executa lucrările de amenajare a platformei unde ar urma să fie amplasată pima sondă de explorare a gazelor de șist.
Utilajele au ajuns în zonă cu ajutorul Jandarmeriei, câteva zeci de localnici intervenind pentru a împiedica accesul utilajelor, însă oamenii au fost opriți de către jandarmi.
Aproximativ 30 de persoane aflate în corturile din tabăra din Siliștea-Pungești au reclamat intervenția în forță a jandarmilor, luni dimineață, oamenii spunând că au fost ridicați din corturi și urcați în dube, în timp ce pe drumul județean din zonă Jandarmeria a montat garduri, drumul find blocat în totalitate.
Localnicii care stau în tabără susțin că luni dimineață, în urul orei 04.30, jandarmii au intervenit în forță și i-au urcat în dube pe uni dintre ei, oamenii spunând că, în total, au fost ridicate de către jandarmi 30 de persoane. O parte din protestatari susțin că au fost agresați de jandarmi și că ar fi fost loviți inclusiv cu bastoanele de către forțele de ordine.
Doi dintre protestatari au fost preluați de ambulanțe și transportați la Spitalul Județean din Vaslui.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 13 Noiembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Studenții  și elevii  ies în stradă
Pagina a fost generata in 0.2709 secunde