Nivel maxim de alertă în Belgia. Românii sunt avertizați de MAE

263
3
Nivel maxim de alertă în Belgia. Românii sunt avertizați de MAE - ministrul-1458761881.jpg
Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Regatului Belgiei că Oficiul pentru Analiza Amenințării (OCAM) a decis, în premieră, ridicarea nivelului de alertă teroristă la nivel maxim (4/4 - "amenințare serioasă și iminentă") pe întreg teritoriul belgian. 


De asemenea, OCAM a anunțat și o întărire a dispozitivului militar din capitala Bruxelles și a controalelor la frontiere. A fost dispusă întărirea pazei tuturor aeroporturilor, gărilor, centralelor nucleare și a portului maritim din Anvers. Aeroportul Zaventem rămâne închis, iar circulația feroviară în și dinspre capitala Bruxelles va fi reluată treptat. Centrele comerciale sunt deschise, iar activitatea cotidiană revine, treptat, la normalitate. Totodată, a fost creată o linie telefonică de urgență, cu număr de apelare 1771 de pe teritoriul belgian. Pentru apelurile din afara Belgiei, a fost anunțat numărul de telefon de urgență +32 78 15 1771.


Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația "Călătorește în siguranță" (disponibilă gratuit în "App Store" și "Google Play"), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.


Comentează știrea

adevar
24 martie 2016
adevar

Cati copii au fost furati pe teritoriu Romaniei atata copii romani o sa moara

adevar
24 martie 2016
adevar

Romania cati copii au fost furati de la straine pe teritoriu Romaniei atata copii romani o sa moara

adevar
24 martie 2016
adevar

Romani sunt cel mai prost si mizerabil popor care traieste din trafic de copii straini .

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5271 secunde