Nicușor Constantinescu, vinovat sau nu de șantaj și abuz în serviciu?

1355
Nicușor Constantinescu, vinovat sau nu de șantaj și abuz în serviciu? - c210ce8ca101a096494b6824a84f40ff.jpg

Articole de la același autor

Magistrații de la Judecătoria Constanța urmează să se pronunțe, pe data de 25 martie, vizavi de plângerea formulată de prefectul Claudiu Iorga Palaz împotriva deciziei procurorilor DNA - Serviciul Teritorial Constanța prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale față de președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu. Șeful CJC este acuzat de comiterea infracțiunilor de șantaj și abuz. Ieri, în fața magistraților de la Judecătoria Constanța, reprezentantul Prefecturii a solicitat judecătorilor admiterea plângerii și reținerea cauzei spre judecare vizavi de acuzele aduse lui Constantinescu.
Reprezentantul prefectului a susținut faptul că, la data de 21 octombrie 2009, la inițiativa președintelui Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, au fost inițiate hotărâri de consiliu prin care se stipula că niciun primar din județ nu ar mai avea voie să dea vreo autorizație sau să emită orice alt document și că totul ar fi trebuit să se desfășoare prin intermediul Consiliului Județean Constanța. Mai mult decât atât, Constantinescu "amenința" atunci că dacă mai marii localităților din județ nu vor respecta dispozițiile respective le vor fi tăiate fondurile!
"Considerăm că președintele CJ a vrut să impună interesul personal", a susținut reprezentantul Prefecturii. "Prin această impunere considerăm că s-a făcut un abuz, exista chiar amenințarea că dacă nu trimit (n.r. - primarii) documentele către Consiliu nu mai primesc finanțare! Considerăm că s-a dorit să-și exercite controlul asupra primăriilor din județ", a mai spus acesta.
Avocatul lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, a spus magistraților că procurorii au constatat în mod corect că nu ar exista elementele constitutive ale comiterii infracțiunilor de șantaj și abuz în serviciu, tocmai de aceea au dispus neînceperea urmăririi penale.
"În conținutul acestor adrese se spunea că se vor lua măsuri în cazul nerespectării legii. Considerăm că, în asemenea situație, "amenințarea" este justă", a spus Marius Mocanu.
Magistratul Ruxandra Grecu a amânat pronunțarea în acest dosar până la data de 25 martie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4414 secunde