Joaca de-a șoarecele și pisica dintre judecători și președintele CJ Constanța reîncepe

Nicușor Constantinescu, pentru a treia oară citat cu mandat de aducere, în procesul de corupție

1748
1
Nicușor Constantinescu, pentru a treia oară citat cu mandat de aducere, în procesul de corupție - cacc2da60b16012ba5367a88d93375e5.jpg
Dacă Nicușor Constantinescu a crezut că a scăpat de grija de a apărea în fața judecătorilor constănțeni în dosarul în care este acuzat de fapte de corupție s-a înșelat!
Ieri, după audierea ultimului martor din lucrări, judecătorii au dispus, pentru a treia oară, citarea cu mandat de aducere a președintelui Consiliului Județean Constanța.
Prin urmare, el se va juca din nou de-a șoarecele și pisica cu polițiștii și jandarmii constănțeni, care vor reîncepe, cât de curând, peregrinările pe la casa lui Nicușor
și biroul acestuia!

Ieri, la Judecătoria Constanța, magistrații l-au audiat pe ultimul martor din lucrări care figurează în dosarul în care Nicușor Constantinescu, președintele Consiliului Județean Constanța, este acuzat de fapte de corupție.
Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, în acest dosar, pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă continuată. Procurorii DNA spun că el ar fi refuzat să efectueze o serie de plăți la care CJ se angajase într-un proiect finanțat în mare parte de Uniunea Europeană, creând astfel un prejudiciu către RAJA Constanța în valoare de peste un milion de euro.

Dospinescu l-a luat pe "nu știu" în brațe
Magistrații de la Judecătoria Constanța l-au audiat, ieri, pe Nicolae Dospinescu, fost consilier județean și fost președinte al Comisiei de Buget - Finanțe din cadrul Consiliului Județean Constanța, și totodată soțul șefei Direcției Patrimoniu din cadrul Primăriei Constanța - Ramona Dospinescu.
El a declarat magistraților că, în 2006, în calitatea pe care o avea, era obligat să avizeze proiectul de buget pentru anul următor. "De fiecare dată, au fost alocate în buget sume pentru cofinanțarea ISPA. (…) Nu știu ce s-a întâmplat în legătură cu plata contribuției de cofinanțare a Consiliului Județean Constanța", a spus magistraților constănțeni Nicolae Dospinescu.
Nici despre contractele derulate de CJ, Dospinescu nu-și mai aducea aminte mare lucru. "Nu pot preciza contribuția pentru fiecare dintre cele patru contracte și nici dacă CJ Constanța avea obligația de cofinanțare pentru toate aceste contracte. (…) Nu știu ce s-a întâmplat în legătură cu plata contribuției de cofinanțare a CJ Constanța" - a mai declarat Dospinescu.

Documente noi la dosar
Pentru că toți martorii care apăreau în dosarul DNA au fost audiați, instanța urmează să pună în discuție probele în apărare formulate de Nicușor Constantinescu. Numai că, înainte de această etapă, judecătorul Ruxandra Grecu, președintele de complet, tocmai pentru a-i respecta dreptul acestuia la apărare, a dispus ca o serie de înscrisuri care se află la dosar în limba engleză să fie traduse. De asemenea, i-a pus în vedere avocatului care reprezintă în proces interesele RAJA să aducă, la termenul următor, o serie de acte care ar fi survenit ulterior efectuării cercetărilor în acest dosar, și care ar avea rolul de a limpezi apele privind acuzațiile aduse președintelui CJ Constanța.

Magistrații îl vor la judecată!
Un alt aspect pe care judecătorul Ruxandra Grecu l-a pus, ieri, în discuție a fost legat de refuzul, în mod constant, al inculpatului de a se prezenta în fața judecătorilor. Dacă de faza procesuală în care Nicușor Constantinescu ar fi trebuit audiat s-a trecut grație unei scrisori cu care avocatul său a venit în dinți, în care inculpatul spune că se prevalează de dreptul la tăcere și că se consideră nevinovat de acuzele aduse, de următoarea etapă, se pare, el nu va trece prea ușor. Lucru cert este că judecătorii îl vor în sala de judecată pe Nicușor Constantinescu, părându-li-se, așa cum este și firesc, total anapoda atitudinea acestuia, în condițiile în care el a fost cel care a acuzat că, în timpul urmăririi penale, i-ar fi fost încălcat dreptul la apărare, iar, acum, când judecătorii îl vor în sală tocmai pentru a-i apăra drepturile, el refuză, în mod sistematic, să se prezinte.
Ruxandra Grecu i-a spus avocatului lui Nicușor Constantinescu, apărător Marius Mocanu, că nu înțelege poziția oscilantă a acestuia. "Mi se pare nefiresc ca la urmărirea penală să spuneți că i s-a încălcat dreptul la apărare inculpatului, iar la instanță acesta să nu se prezinte deloc", i-a spus judecătoarea Grecu avocatului lui Constantinescu, care deja începuse să spună că… "vom aduce un alt înscris prin care…", numai că vorbele i-au fost retezate scurt de magistrat.

Din nou, Nicușor citat cu mandat
În fine, pentru că din nici un înscris aflat la dosar nu rezultă că inculpatul a luat la cunoștință de învinuirile care i se aduc și pentru că prezența inculpatului în momentul discutării cererii cu probatorii este obligatorie, pentru a-i da acestuia posibilitatea de a face precizări, așadar, pentru respectarea dreptului la apărare, instanța a dispus citarea lui Nicușor Constantinescu cu mandat de aducere, prin Poliție și Jandarmerie, pentru următorul termen de judecată, care a fost fixat pentru data de 7 martie 2011.

Comentează știrea

Anonim
27 octombrie 2011
Pt. Domnul Nicusor "Porc" Constantinescu

Vedea-ti-as fata aia de cretin obez cum zambeste anemic de dupa gratii cu seful de camera in curul tau, da-ti-as la m..e din partea tutuoror constantenilor !!!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6053 secunde