Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA. Luni expiră termenul

80
Niciun procuror nu și-a depus candidatura pentru șefia DNA. Luni expiră termenul - dna-1532250573.jpg

Articole recomandate

Cu doar o zi înaintea expirării termenului de depunere a dosarelor pentru concursul de ocupare a funcției de șef al DNA, niciun procuror nu și-a înregistrat candidatura. Cu toate acestea, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, pentru Mediafax, că este convins că luni vor fi depuse candidaturi. În caz contrar, procedura va fi reluată. 


"În acest moment nu este nici un candidat! Sunt convins de faptul că mâine vom avea candidaturi. În caz contrar se va relua procedura. Procedura se reia și în situatia în care candidatul/candidații înscris/înscriși este/sunt respins/ respinși!", a precizat, pentru Mediafax, ministrul Justiției, Tudorel Toader. 


Ministerul Justiției organizează, în perioada 09 – 30.07.2018, selecția procurorilor în vederea efectuării propunerii de numire în funcția vacantă de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție. 


Procurorii pot depune cereri de înscriere, pentru funcția de conducere vacantă, până la data de 23.07.2018 (inclusiv), la Direcția resurse umane din cadrul Ministerului Justiției.  


Lista procurorilor care îndeplinesc condițiile legale de participare la selecție și programarea interviurilor se vor afișa la sediul Ministerului și se vor publica pe pagina Internet a acestuia, la data de 24 iulie, participanții urmând a susține, în perioada 25-27 iulie, un interviu cu ministrul Tudorel Toader. Rezultatul final se va afișa în data de 30 iulie.  


Concursul a fost organizat după ce președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de procuror-șef al DNA a Laurei Codruța Kovesi, fiind obligat de o decizie a Curții Constituționale. După revocare, șefia DNA a fost preluată de Anca Jurma, desemnată procuror-șef interimar pentru o perioadă de șase luni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7004 secunde