Neregulile de la Poliția Rutieră Constanța, sub lupa șefilor și procurorilor

2848
Neregulile de la Poliția Rutieră Constanța, sub lupa șefilor și procurorilor - permiserutiera4-1595357401.jpg

Articole de la același autor

Anchete desfășurate de Direcția Rutieră și Direcția Control Intern din cadrul Inspectoratului General al Poliției Rutiere au scos la iveală multe nereguli la Serviciul Rutier Constanța, care în prezent se află în atenția procurorilor, potrivit unor surse. Neregulile semnalate vizează faptul că peste 100 de persoane ar fi beneficiat, în anii 2017 - 2018, de "indulgența" unor polițiști constănțeni și nu le-ar fi fost reținute permisele auto.



Un raport al Direcției Rutiere făcut public de Digi24 arată că, în anii 2017 și 2018, peste 100 de persoane cărora ar fi trebuit să le fie reținute permisele auto, după ce ar fi comis diverse încălcări ale Codului Rutier și au fost surprinse în trafic, nu au rămas pietoni. Din contră, se arată în raportul respectiv, respectivii - dintre care unii ar fi persoane cu afaceri și influență! - primeau permisele auto în câteva zile, iar suspendarea era operată în baza de date abia după ce expira.

"Cu ocazia auditării (n.r. - anul 2017), s-a stabilit faptul că un număr de 75 de abateri ce atrag suspendarea dreptului de a conduce, starea dreptului de a conduce a persoanei sancționate contravențional a fost modificată din "Valabil" în "Cu restricții - Suspendat" în aceeași zi sau la scurt timp înainte de validarea stării dreptului de a conduce ca urmare a expirării perioadei de suspendare", se arată în raportul menționat.

"Din datele existente la nivelul IGPR reiese că, începând cu luna ianuarie 2018, în cadrul IPJ Constanța - Serviciul Rutier, conducătorii auto nu au răspuns pentru abaterile comise și au avut posibilitatea conducerii autovehiculelor, fără riscul răspunderii în cazul depistării în trafic, deși, în fapt acestora le fusese suspendat dreptul de a conduce", se mai arată în documentația făcută publică de Digi24, numărul șoferilor favorizați în acest mod crescând la peste 100.

Reprezentanții IPJ Constanța au confirmat, pentru "Cuget Liber", că aspectele semnalate au făcut obiectul unor dosare penale, care au fost înaintate către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, unde se află în lucru.

De remarcat că, la începutul lunii iulie, la doar câteva zile după împuternicirea unui nou inspector șef în fruntea IPJ Constanța, comisarul șef Ciprian Sobaru a fost transferat la Serviciul Caziere al instituției. La solicitarea acestuia, potrivit inspectorului șef Adrian Constantin Glugă.

XXX

Nu este prima dată când Serviciul Rutier este implicat într-un scandal. În 2009, nu mai puțin de 39 de polițiști, cei mai mulți de la Rutieră, au fost vizați de o anchetă a Direcției Anticorupție și a Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța privind acuzații de luare de mită. E drept însă că, de-a lungul timpului, cei mai mulți dintre ei au fost scoși de sub urmărirea penală. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4842 secunde