Nepăsarea și ignoranța le-au adus moartea. Sute de pietoni implicați în accidente

481
4
Nepăsarea și ignoranța le-au adus moartea. Sute de pietoni implicați în accidente - fondpietoni-1445887246.jpg

Articole de la același autor

Traversarea neregulamentară a pietonilor este una din principalele cauze ale producerii accidentelor în Constanța. De la începutul anului și până în prezent, pe șoselele din județul nostru s-au petrecut 329 de accidente în care au fost implicați pietoni. În 179 de cazuri aceștia au traversat la întâmplare și fără să se asigure și, din nefericire, 8 persoane și-au pierdut viața, 22 au fost grav rănite și alte 152 au suferit leziuni ușoare. 


De asemenea, alte 150 de accidente s-au petrecut din cauza șoferilor care nu au acordat prioritate celor care traversau pe "zebră". În urma accidentelor 6 persoane au murit, 14 au fost grav rănite și 147 au ajuns pe patul de spital cu leziuni ușoare. 


"Pietonii ar trebui să țină cont de toate recomandările polițiștilor și să nu traverseze strada decât pe la trecerile de pietoni. În cazul în care intersecția este semaforizată să aștepte culoarea verde. De asemenea, acolo unde nu sunt amplasate treceri, pietonii pot traversa pe la colțul străzii după ce se asigură. Trebuie să ia în calcul faptul că șoferii nu pot opri instantaneu. Spațiul de frânare depinde de starea și natura părții carosabile, de condițiile meteo, de uzura anvelopelor și a sistemelor de frânare, precum și de atenția și viteza de reacție a conducătorului auto", a precizat agent șef adjunct Cristina Vasile, din cadrul Compartimentului de Informare și Educație Rutieră al SPR Constanța.


Adolescenți iresponsabili
Numai în cursul zilei de ieri trei persoane au ajuns pe patul de spital după ce au fost implicate în accidente rutiere. Primul eveniment rutier s-a petrecut în jurul orei 08.00, în localitatea constănțeană Mereni. 


O femeie de 35 ani, din Mereni, se deplasa la volanul unui autoturism marca Ford Focus, pe strada Libertății. Șoferița mergea către Topraisar, iar la un moment dat, în fața mașinii i-a sărit un copil care a traversat strada neregulamentar. 


În urma impactului, adolescentul de 15 ani a suferit mai multe leziuni. La fața locului au ajuns agenții de la Rutieră, dar și cadrele medicale. Victima a fost transportată la spital pentru a primi îngrijiri medicale. 


În jurul orei 12.00, un alt apel la 112 anunța că pe strada Tulcei, din Constanța un copil a fost lovit de o mașină. Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 76 ani, din Constanța conducea un autoturism marca Seat dinspre direcția bulevardului Tomis către strada Murelor. 


Un adolescent de 15 ani a traversat strada fără să se asigure și a fost lovit în plin de mașină. Polițiștii de la Rutieră sosiți la fața locului l-au testat pe șofer cu aparatul Drager și au stabilit că acesta nu a consumat alcool înainte de a se urca la volan.
 
Adolescentul a fost dus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța pentru investigații de specialitate. 


Copilă de trei ani lovită de mașină 
În mai puțin de jumătate de oră, polițiștii erau solicitați să intervină la un alt accident rutier în care victimă este un pieton. Un alt septuagenar a fost implicat într-un accident care s-a petrecut pe strada Ilarie Voronca. Victimă este o fetiță de trei ani care a fost lăsată nesupravegheată. Conducătorul auto se afla la volanul unui autoturism marca Audi și se deplasa dinspre strada Griviței către strada Constantin Brătescu. 


O fetiță de trei ani, care a fost lăsată nesupravegheată a fost lovită de mașina care circula regulamentar. Fetița a fost rănită și a avut nevoie de îngrijiri medicale. 


Agenții Serviciului Poliției Rutiere au deschis anchete în toate cele trei cazuri pentru a stabili împrejurările exacte în care s-au petrecut evenimentele rutiere. 


Comentează știrea

garcea
27 octombrie 2015
PIETONI NEATENTI

pietonii nu se asigură nici când traversează pe trecerea de pietoni, au impresia că dacă au pus piciorul pe trecere masina se oprește imediat, nimic mai gresit , mașinii îi trebuie câtiva metri sau zeci de metri ca să oprească în siguranță în funcție de viteza mașinii , ca pieton eu trebuie să mă păzesc ,nu să mă gândesc că sunt ferit de accident dacă pun piciorul pe trecere, paza bună trece primejdia rea !

ionica
27 octombrie 2015
trotuarele

Totusi, nepasarea autoritatilor da nastere haosului in privinta circulatiei pietonale ! Cine se face vinovat de "neaplicarea" niciunei masuri de eliberare a trotuarelor de puhoiul de masini (parcate pana la pereti) ? Si asta chiar si in centrul orasului ...Nu sunt vazute mamele cu carucioarele celor mici mergand pe carosabil ,de ce ?Un ex .de rezolvare de exceptie a acestei probleme este orasul turistic Brasov .Constanta n-a fost si nu va fi turistic niciodata !

MARIAN
27 octombrie 2015
VIATA ARE PRIORITATE

Adevarul ,intotdeauna ne supara pe noi-ROMANII-in primul rand este nepasarea,dar de fapt este: lipsa celor 7 ani,lipsa de cultura,tocmai eu sa fiu accidentat?!Dar nici politia romana nu a-si face datoria pe deplin,si anume: sa ia legatura cu organele abilitate si sa monteze camere de luat vederi?!,mai multe radare amplasate la intrarea si iesirea din orasul nostru sa fie acolo nonstop ca preventie? dar cred ca ,POLITIA RUTIERA CONSTANTEANA NU DORESTE ACEST LUCRU? OARE DE CE?

titel
11 decembrie 2015
job

Se poate si asa!: Căutăm colaboratori dornici să-și îmbunătățească venitul lunar într-un mod plăcut, lucrând acasă (în regim part-time sau full-time), pe calculator. Dacă ești interesat, alătură-te echipei noastre! Suntem un grup în plină ascensiune implicat într-un mare proiect ce vizează piața de carte electronică. Nu este necesară experiența. Ai nevoie de cunoștințe minime PC, perseverență și atenție la detalii. Instruirea se face gratuit, prin email. Plata câștigurilor realizate este garantată prin contract legal de comision. Fii curajos, încearcă și tu! Pentru informații suplimentare trimite un mesaj cu textul INFO la adresa de email:[email protected]

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 30 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Accident rutier / Pieton lovit pe "zebră"
Pagina a fost generata in 1.5904 secunde