Navigatori ABANDONAȚI. "Sunt neplătiți de luni bune, sunt disperați!"

2495
Navigatori ABANDONAȚI.

Articole de la același autor

Un tanc GPL sub pavilion spaniol este ancorat în Golful Manila, Filipine, echipajul de 15 navigatori având mari probleme în ceea ce privește resursele de energie, electricitate și wi-fi, informează ITF.

"MV Celanova", deținută de Globalgas SA, din Madrid (Spania), a fost abandonată de armator, lăsând echipajul neplătit de luni bune, scrie worldmaritimenews.com. Conform informațiilor, unii dintre membrii echipajului (de origine din Spania și Caraibe) sunt la bord din august, alții, din noiembrie 2019.

Tancul GPL s-a confruntat cu probleme tehnice în decembrie 2019, când a rămas fără cârmă. La scurt timp, a fost remorcat pentru a ancora în Golful Manila.

Nava a fost arestată în data de 14 februarie 2020, după ce autoritățile au constatat că se încalcă Convenția privind munca maritimă a Organizației Internaționale a Muncii (OIM), salariile rămânând neplătite chiar și în urma notificării ITF.

"Echipajul nu poate porni motorul. Trebuie făcut ceva. Echipajul este disperat, oamenii au nevoie de combustibil, apă, alimente, medicamente, piese de schimb", a declarat Luz Baz, coordonatorul ITF, Spania.

Situația este cu atât mai complicată cu cât se pare că o bancă încearcă să vândă nava pentru acoperirea datoriilor proprietarului.

Luz Baz a scris autorităților maritime din Manila, avertizând că nava prezintă un potențial risc enorm de derivă de ancorare, incendiu la bord sau accident, din cauza faptului că nu are capacitate de manevră.

"Siguranța și sănătatea echipajului sunt compromise. Navigatorii sunt epuizați, după ce luni întregi de stres", a spus Luz Baz.

Situația echipajului este complicată și de pandemia Covid-19.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4802 secunde