Nave turcești, trei zile în Portul Constanța. Le puteți vizita!

de Alina RADU Sâmbătă, 31 Martie 2018 659
Forțele Navale Române vor primi, până pe 2 aprilie, vizita a două nave turcești, fregata TGC „Bartin” (F-504) și nava purtătoare de rachete TCG „Kalkan” (P-348). Cele două nave de luptă ale Forțelor Navale ale Turciei au sosit în Portul Constanța vineri și vor acosta trei zile la Dana Pasagere. 


Pe timpul staționării, sunt prevăzute vizite la Comandamentul Flotei, la sediul Primăriei Constanța și la Muzeul Național al Marinei Române. De asemenea, marinarii militari turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia și vor vizita obiective turistice din Constanța și din împrejurimi.


La exercițiul multinațional „Steaua de mare” vor participa aproximativ 150 de militari români ambarcați la bordul corvetei „Contraamiral Horia Macellariu” (265) și la cel al navei purtătoare de rachete „Lăstunul” (190). 


Sunt planificate exerciții de antrenament pe mare cu marinarii români și cei turci luni, 2 aprilie, care au ca obiective dezvoltarea abilităților și a capabilităților operaționale ale echipajelor navelor participante, creșterea nivelului de pregătire pentru luptă, precum și contribuția la menținerea securității maritime în Marea Neagră.


Sâmbătă, 31 martie, în intervalul orar 14.00-17.00, cele două nave militare turcești vor putea fi vizitate de populația civilă. 


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Ieri, ora 15:18

Titlurile zilei